A. Avulis: „Lietuva Rusijos atžvilgiu galėtų kalbėti švelniau“

Siekdama pritraukti daugiau

„Reikėtų keisti retoriką, reikėtų galvoti, kaip pasakyti viską švelniau, kai kalbame dėl galimos agresijos iš Rytų“, – teigė A.Avulis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Reikėtų keisti retoriką, reikėtų galvoti, kaip pasakyti viską švelniau, kai kalbame dėl galimos agresijos iš Rytų“, – teigė A.Avulis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 20, 2015, 12:18 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:22 AM

„Viena tų priežasčių – matyt, reikėtų keisti retoriką, reikėtų galvoti, kaip pasakyti viską švelniau, kai kalbame dėl galimos agresijos iš Rytų“, – pirmadienį interviu Žinių radijui teigė A.Avulis, paklaustas, kodėl pernai Lietuvoje sumažėjo investicijų iš kitų šalių.

„Ramiai gal irgi negerai būtų (kalbėti – BNS) – patriotizmo ugdymas ir mobilizacija yra sveikintinas ir teisingas žingsnis, bet galima parinkti ir kitus žodžius. Nesakyti „Rusija“, o sakyti „Kremliaus politika“ ar konkrečiai vadinti, kad tai Putino politika. Neapibendrinti, o švelniau... Nes Rusija yra didelė šalis, joje yra ir mūsų šalininkų“, – teigė „Hanner“ vadovas.

Pasak A.Avulio, kadangi „Hanner“ Rusijoje veikia ne vienus metus, anksčiau bendrauti buvo paprasčiau.

„Prieš metus ar pusantrų tas bendravimas buvo tikrai geresnis, šiuo metu jis šiek tiek pasikeitęs, bet labai dramatizuoti to nereikėtų, mums patiems reikėtų ieškoti būdų, kaip pakeisti tą retoriką, kad mūsų tiek žiniasklaidos, tiek politikų lūpose būtų pamatuoti kreipiniai, frazės ir išraiškos“, – kalbėjo A.Avulis.

Anot jo, artimiausiais metais „Hanner“ investicijų Rusijoje neplanuoja.

„Hanner“ Rusijoje investavo apie 52,2 mln. eurų į 100 tūkst. kvadratinių metrų logistikos parko „Nord Way“ statybą Sankt Peterburge.

„Statybos baigtos. Beveik visas terminalas yra išnuomotas. Yra šiek kiek likę, bet labai nedaug laisvų patalpų“, – BNS teigė A.Avulis. Pasak jo, nuomos sunkumus lemia besitraukianti Rusijos ekonomika, nes sandėlių ir prekybos patalpų poreikis mažėja.

„Iš nuomos nuostolių nėra, bet pelno, kurio tikėjomės ir kuris buvo skaičiuojamas prieš metus ar pusantrų, nes tai buvo labai pelningas objektas, nėra tiek, kad negalėčiau sakyti, jog projektas yra labai pelningas, tiesa, nėra ir nuostolingas“, – BNS teigė A.Avulis. Jo teigimu, kai Rusijoje pagerės ekonominė situacija, gali būti sprendžiamas terminalo pardavimo klausimas.

Pasak jo, po „Nord Way“ „Hanner“ sulaukė daug kvietimų investuoti kitose Rusijos srityse, tačiau nė į vieną kvietimą neatsakė.

„Hanner“ veikia Lietuvoje, Latvijoje, Ukrainoje, Rumunijoje, Rusijoje ir Baltarusijoje. A.Avulio šeima bendrovę nuo 2012 metų valdo iš Estijos, kur įsteigė įmonę „Hanner Group“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.