Lietuvos aviatoriams galvos skausmu tapo Tailandas

Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ 2015-ųjų žiemą planavo pradėti į Tailandą skraidinti Kinijos ir Pietų Korėjos turistus. Tačiau išdygo kliūtis Tailande. Lietuviai planų užkariauti Aziją neatsisako, tačiau nekantriai laukia birželio, kai Tarptautinė civilinės aviacijos organizacija (ICAO) tars žodį, ar Tailando civilinės aviacijos departamentas užtikrina, kad šios šalies bendrovių skrydžiai saugūs.

Tikimasi, kad „Small Planet Airlines“ Azijos rinkoje uždirbs apie trečdalį savo pajamų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tikimasi, kad „Small Planet Airlines“ Azijos rinkoje uždirbs apie trečdalį savo pajamų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Apr 20, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:06 AM

ICAO nepalankiai vertina Tailando oro bendroves kontroliuojančios institucijos darbą. Reaguodamos į šias išvadas tam tikrus ribojimus tailandietiškoms oro bendrovėms paskelbė ir kelios valstybės, tarp jų Japonija, Kinija, Pietų Korėja.

Būtent į Pietų Korėją ir Kiniją ketino būsimą žiemą skraidyti „Small Planet Airlines“ Tailande neseniai įsteigta oro bendrovė. Kadangi orlaivius „Small Planet Airlines Thailand“ registruotų Tailande, jai galiotų tie patys ribojimai kaip ir kitoms tailandietiškoms oro įmonėms.

Azijoje įsitvirtinti nutarę lietuviai kol kas savo planų nekeičia, tačiau laukia, kol ICAO birželį paskelbs savo naujas išvadas dėl Tailando. Iki tol Tailando civilinės aviacijos departamentas turės tarptautinei aviacijos organizacijai pateikti ataskaitą bei gaires, kaip taisys susiklosčiusią padėtį.

Kaip sakė „Small Planet Airlines“ vadovas Vytautas Kaikaris, laukdami šio termino jie numatė du ateities scenarijus.

„Tailandui labai svarbus turizmas, tad manau jie viską padarys, kad ICAO išvados būtų palankios. Tuomet ir mes laikysimės plano A – pradėsime Tailande skraidyti, kaip ir planavome, šių metų rudenį bei žiemą.

Jei ne, teks laikytis plano B. Skrydžių startą teks atidėti metus“, – aiškino V.Kaikaris.

Įkurtos Tailande įmonės „Small Planet Airlines Thailand“ 49 proc. akcijų priklauso lietuviams, likęs 51 proc. – Tailando verslininkams. Lietuviai atostogauti į Tailandą skraidins kinus ir Pietų Korėjos gyventojus.

Tikimasi, kad „Small Planet Airlines“ Azijos rinkoje uždirbs apie trečdalį savo pajamų.

Užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ skraidina turistus 11 orlaivių. Šiemet jos lėktuvų parkas turėtų pasipildyti dar keturiais.

„Small Planet Airlines“ planuojanti pradėti skrydžius iš Bankoko, kitų metų rudenį Azijoje keleivius skraidintų dviem orlaiviais, o žiemos sezonu planuojama orlaivių skaičių laipsniškai padidinti iki 6.

Užpernai „Small Planet Airlines“ įgyvendino projektą su „Bhutan Airlines“ ir skraidino keleivius iš Bankoko (Tailandas) į Parą (Butanas) – tai buvo pirmasis ir sėkmingas bendrovės bandymas įsitvirtinti Azijos rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.