Praradote bagažą? Jums – nervai, o oro vežėjams – nuostoliai

Dėl netinkamo keleivių bagažo rūšiavimo ir išlaidų ieškant bei parskraidinant dingusį bagažą pasaulio aviakompanijos 2014-ais metais patyrė daugiau nei 2,4 milijardo JAV dolerių (apie 2,2 mlrd. eurų) nuostolių. Tokie skaičiai pateikiami kasmetinėje „SITA Baggage Report 2015“ ataskaitoje.

Netinkamai užklijuota arba klaidingai užpildyta bagažo etiketė – dėl tokios priežasties 4 proc. dingusio bagažo buvo pasiųsta ne ta kryptimi.<br>V.Balkūno nuotr.
Netinkamai užklijuota arba klaidingai užpildyta bagažo etiketė – dėl tokios priežasties 4 proc. dingusio bagažo buvo pasiųsta ne ta kryptimi.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 6:16 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:26 AM

Pamestų lagaminų skaičius išaugo nuo 21,8 mln. 2013-ais metais iki 24,1 mln. 2014-aisiais.

Tačiau, skaičiuojant pamestus lagaminus tūkstančiui keliautojų, šis skaičius sumažėjo 7,3 vnt., lyginant su 2013 m. rodikliu.

Kaip teigiama aviacijos naujienų portale avianews.com, dažniausia bagažo dingimo priežastis – netinkama bagažo rūšiavimo procedūra išvykimo oro uostuose, kai skrydžiai jungiamieji (49 proc.). 15 proc. prarasto bagažo buvo tiesiog pamiršta arba nespėta pakrauti į lėktuvus, o 6 proc. bagažo keleiviai nerado, nes jis buvo įdėtas ne į tą lėktuvą.

Netinkamai užklijuota arba klaidingai užpildyta bagažo etiketė – dėl tokios priežasties 4 proc. dingusio bagažo buvo pasiųsta ne ta kryptimi. Apie ketvirtadalis atvejų, kai prarandamas bagažas, nutinka dėl kitų priežasčių, tokių kaip specifiniai ribojimai oro uostuose, muitinės bei saugos tarnybų specifinė veikla, oro sąlygos bei klaidos skirstant bagažą atvykimo oro uoste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.