Europos centrinis bankas: Graikija reikalinga euro zonai

Europos centrinio banko (ECB)

Anksčiau skelbta, kad ECB svarsto pasiūlymą apriboti Graikijos bankų galimybes naudotis finansinės paramos programa.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Anksčiau skelbta, kad ECB svarsto pasiūlymą apriboti Graikijos bankų galimybes naudotis finansinės paramos programa.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-22 14:10, atnaujinta 2018-01-06 04:58

Kaip laikraščiui pranešė B.Coeure, negali būti nė kalbos apie spekuliacijas dėl galimo Graikijos pasitraukimo iš euro zonos. „Didžioji dauguma Graikijos gyventojų nori, kad šalis išliktų euro zonoje. Graikijos vyriausybės pareiga žengti tinkamus žingsnius ir užtikrinti, kad jos vykdoma „politika atitiktų šiuos akivaizdžius gyventojų prioritetus“, – pažymėjo ECB valdančiosios tarybos narys.

Be to, B.Coeure pareiškė, kad ECB toliau teiks skubią finansinę paramą Graikijos bankams tol, kol jie yra mokūs ir turi tinkamą įkeitimo bazę.

ECB atstovas taip pat pabrėžė, kad „svarbu įvertinti visus padarinius ekonomikai ir tautai, tiek tiesioginius, tiek netiesioginius, kurių bus, jeigu nebus laiku atsiskaityta už skolas“.

Anksčiau skelbta, kad ECB svarsto pasiūlymą apriboti Graikijos bankų galimybes naudotis finansinės paramos programa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.