Rusijoje sulaikyta lietuviško sūrio kontrabanda

Rusijos žiniasklaida praneša, kad Sankt Peterburge sulaikyta 22 tonos lietuviško sūrio „Svalia“. Dokumentuose esą krovinys buvo įvardytas kaip „Aštraus sūdymo marinuotas tofu“.

Lietuviškas sūris buvo rastas laivo konteineryje.
Lietuviškas sūris buvo rastas laivo konteineryje.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Apr 23, 2015, 12:10 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:06 AM

Krovinio savininkams iškelta administracinė byla dėl bandymo įvežti kontrabandą.

Krovinys konteineryje atgabentas iš Roterdamo uosto motorlaiviu „Pirita“. Patikrinus krovinį, nustatyta, jog tai – Lietuvoje pagamintaspusiau kietas sūris „Svalia“, o jo siuntėjas – „Pieno žvaigždžių“ filialas Pasvalio sūrinė.

„Svalia“ yra populiarus Rusijoje lietuviškas prekės ženklas, priklausantis Lietuvos bendrovei „Pieno žvaigždės“. Tačiau sūris su „Svalios“ ženklu gaminamas ir Rusijoje. Tokį leidimą suteikė Lietuvos gamintojai.

Krovinys Sankt Peterburge sulaikytas Baltijos muitinėje Gavanės poste. Muitinės pareigūnų pateiktoje pateiktoje video medžiagoje matyti, kad supakuotas sūris yra pagamintas Lietuvoje, Pasvalyje, bet skirtas Rusijos rinkai.   Apie tai praneša Rusijos naujienų agentūrų TASS, taip pat Rusijos naujienų portalai. Taip pat pranešama, kad krovinys priklauso „Pieno žvaigždėms“.

Bendrovės komercijos direktorius Eugenijus Budreika lrytas.lt teigė žinantis šią informaciją. „Tačiau žinau tiek pat kiek jūs“, – sakė jis.

Jis tvirtino, kad „Pieno žvaigždės“ neveža sūrio į Rusiją, tačiau situaciją jau aiškinasi.

„Dabar negaliu kalbėti apie tai, mes aiškinamės situaciją“, – trumpai pakomentavo A.Budreika.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius lrytas.lt sakė, kad šiuo metu aiškinamasi, kaip lietuviškas krovinys galėjo patekti į Rusiją.

„Kaip tik dabar mano kabinete sėdi „Pieno žvaigždžių“ atstovai. Oficialių pranešimų iš Rusijos dar negavome“, – sakė J.Milius.

Pasak jo, lietuviško sūrio krovinį į Rusiją galėjo bandyti įvežti bet kuri kompanija.  „Jei koks nors veikėjas sugalvojo nelegaliai gabenti sūrį į Rusiją, „Pieno žvaigždės“ dėl to atsakyti tikrai negali“, – pridūrė tarnybos vadovas. 

  Lietuvos bei kitų ES šalių pieno produktai negali patekti į Rusijos rinką dėl galiojančio draudimo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.