Dėl valdininkų aplaidumo Šiaulių gatvėse duobių daugėja kasdien

Šiaulių gatvėse kiekvieną dieną daugėja duobių, bet jų niekas nelopo. Pasirodo, dėl to kaltas valdininkų nerangumas – nepratęstos sutartys su gatves prižiūrinčiomis įmonėmis.

Šia Šiaulių gatve kasdien važiuoja NATO misiją atliekantys užsienio valstybių kariai.<br>G.Šiupario nuotr.
Šia Šiaulių gatve kasdien važiuoja NATO misiją atliekantys užsienio valstybių kariai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

2015-04-24 10:35, atnaujinta 2018-01-06 01:16

Pastaruosius dvejus metus Šiauliuose asfaltuotas gatves prižiūrėjo bendrovė „Šiaulių plentas“, o žvyruotas – įmonė „Limega“. Su abiem rangovais buvo pasirašytos dvejų metų sutartys su galimybe pratęsti dar metams.

Šiaulių miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyrius likus dviem mėnesiams iki sutarties pabaigos buvo gavęs siūlymą pratęsti jas dar metams, bet nesutiko.

Teismas atsisakė įsikišti

Rangovams buvo išsiųsti pasiūlymai dirbti, kol įvyks viešasis konkursas. Jis taip ir nebuvo paskelbtas, o sutarčių galiojimo laikas baigėsi.

Supratęs, kad dėl savo nerangumo prisivirė košės, Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Adomaitis suskubo siūlyti vadovautis senosiomis sutartimis – dirbti dar metus.

Bet savivaldybės teisininkai išaiškino, kad toks posūkis prieštarautų įstatymams. Dar bandyta kreiptis į teismą, bet šis atsakė, kad tai ne jo, o tiktai užsakovo ir rangovų reikalas.

Po savivaldos rinkimų miesto valdymą perėmė politikos naujokai.

Todėl atsirado spėlionių, kad tokia padėtis – įtaką praradusių buvusiųjų kerštas: norima sudaryti įspūdį, jog naujokams netgi duobes užlopyti pernelyg sunku. Kai kas įtarinėjo, kad valdininkai tiesiog laukė atlygio už sutarčių pratęsimą.

Žalą atlygins miestas?

Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas A.Adomaitis iš pradžių tikino, kad kebeknė kilo dėl savivaldybės teisininkų neapsižiūrėjimo.

Bet vėliau valdininkas pripažino, kad kaltas jo vadovaujamas skyrius, nes jam niekas nekliudė paskelbti viešojo konkurso.

A.Adomaitis tiktai dūsavo paklaustas, kas atlygins žalą, jeigu bus apgadinta į duobę įvažiavusi mašina.

Mat anksčiau tai įsipareigodavo daryti gatvių priežiūros konkursus laimėjusios įmonės.

Bandė apsiginti melu

A.Adomaitis sakė, kad su buvusiais rangovais yra pasirašytos laikinosios sutartys, tad miestas neliks be priežiūros: „Ruošiamės konkursui, per kurį rangovą rinksimės nebe dvejiems, o trejiems metams – pasimokėme.“

Bet paaiškėjo, kad valdininkas vėl apsimelavo. „Apie siūlymą pasirašyti laikinąsias sutartis esu girdėjęs, bet mes nieko nepasirašėme. Gatvėse nedirbame jau beveik du mėnesius“, – stebėjosi bendrovės „Šiaulių plentas“ generalinis direktorius Juozas Aleksa.

Tai nustebino ir neseniai dirbti pradėjusį Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorių Eduardą Bivainį: „Bandysime gelbėtis laikinosiomis sutartimis, nes duobės privalo būti lopomos.“

Gatvių priežiūrai savivaldybė šiemet numačiusi išleisti apie 0,8 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.