Jonaviečiai stoja piestu: panosėje nenori laidojimo namų

Konfliktas dėl verslininkės Nijolės Ratautienės naujųjų laidojimo namų Jonavoje, Kęstučio gatvėje, nesibaigia. Kęstučio gatvės 16 a namo gyventojai ant daugiabučio laiptinės lango užklijavo plakatą su užrašu, jog po savo langais nenori matyti laidotuvių procesijų.

Kai kurie Jonavos gyventojai nenori, kad prieš jų langus atsirastų laidojimo paslaugas teikiantis verslas.<br>123rf nuotr.
Kai kurie Jonavos gyventojai nenori, kad prieš jų langus atsirastų laidojimo paslaugas teikiantis verslas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Apr 24, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:18 AM

Dėl tokio gyventojų elgesio verslininkė kreipėsi į savivaldybės viešosios tvarkos skyrių, o šio skyriaus specialistai vienam iš šio namų gyventojų skyrė baudą.

Tiesa, bauda – tik simbolinė. Jonavietis nubaustas dviejų eurų bauda, tačiau jei situacija nesikeis, bauda gali išaugti iki 579 eurų. Jonavietis nubaustas už tai, kad tam neskirtoje vietoje užklijavo skelbimą. Įspėjimas ir bauda skirti vadovaujantis savivaldybės tarybos patvirtintomis teritorijų priežiūros ir valymo taisyklėmis.

„Aš veikiau ne savo, o Kęstučio ir Birutės gatvės bendruomenės vardu, mūsų bendrija priėmė sprendimą tokį plakatą užkabinti“, – sakė bendrijos atstovas.

Jonaviečiui skirtas administracinis įspėjimas, per dešimt dienų jis įpareigotas nuimti užrašą. Tačiau jau dabar Kęstučio ir Birutės gatvės bendruomenės atstovai sako, kad skelbimo nenuims ir jaučiasi teisūs.

Tuo tarpu savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus specialistai sako, kad būtų naudinga, jei šį atvejį išties išnagrinėtų teismas.

„Tada ir būtų aišku, kas teisus, o kas – ne“, – sakė specialistai.

Konfliktas tarp verslininkės ir Birutės bei Kęstučio gatvės gyventojų tęsiasi jau kelis metus. Jis prasidėjo iš karto po to, kai verslininkė N.Ratautienė Kęstučio gatvėje įsigijo buvusį banko pastatą ir nutarė čia atidaryti laidojimo namus.

Visus leidimus šiai veiklai jonavietė gavo ir jokių įstatymų nepažeidė. Tačiau aplinkiniai gyventojai sako, kad visų pirma yra kalti netobuli įstatymai, kuriuos reikia keisti – nuo gyvenamųjų namų iki laidojimo namų privalo būti numatytas bent minimalus atstumas.

Praėję visus teisinius kelius ir nieko nepešę gyventojai ėmėsi radikalių priemonių – trukdyti verslininkės veiklai grasinimais ir darydami psichologinį spaudimą bei taip siekdami, kad N.Ratautienė prarastų klientus. Apie tai gyventojai jonaviečius įspėjo viešai, iš anksto atsiprašę dėl galimų nesklandumų per laidotuvių procesijas.

Tokį žmonių elgesį viešoje erdvėje pasmerkė nemažai jonaviečių, taip pat Jonavos klebonas Audrius Mikitiukas, teigdamas, jog trukdyti laidotuvių procesijoms yra negarbinga.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.