Lietuvišką sūrį „Džiugas“ gabens brazilams

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo Brazilijos žemės ūkio, gyvūnų ir maisto ministerijos patvirtinimą dėl galimybės eksportuoti lietuvišką „Džiugo“ sūrį į šią šalį. Brazilus jau netrukus pasieks „Žemaitijos pieno“ sūriai „Dziugas mild“, „Dziugas piquant“ ir „Dziugas Delicate“.

Kietąjį lietuvišką sūrį „Džiugas“ įsileis brazilai.<br>M.Astrausko nuotr.
Kietąjį lietuvišką sūrį „Džiugas“ įsileis brazilai.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 2:43 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:18 AM

Derybos dėl veterinarinių reikalavimų ir dokumentų suderinimo su atsakinga Brazilijos institucija prasidėjo 2011 m., kai buvo išsiųstas užpildytas klausimynas, siekiant įvertinti oficialią pieno produktų veterinarinę kontrolę.

„Virš 200 mln. gyventojų turinčios Brazilijos rinka vis plačiau atsiveria lietuviškiems maisto produktams. Prieš porą metų skatinome įmones pradėti derinimo procedūras su Brazilijos atstovais, tačiau didelio susidomėjimo nebuvo. Reikia pagirti įmonės „Žemaitijos pieno“ vadovus, kurie savo lėšomis išvertė klausimynus į portugalų kalbą, atliko reikalaujamus tyrimus, išsiuntė produkcijos mėginius“, – sakė VMVT direktorius J.Milius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.