Aukso kainos laikosi žemiausiame lygyje per penkias savaites

Aukso kainos laikosi ties žemiausiu lygiu per penkias savaites, tam įtakos turi nuosmukis akcijų rinkose ir artėjantis JAV federalinio atsargų banko posėdis, per kurį investuotojai tikisi išgirsti užuominų dėl palūkanų normų didinimo. Apie tai informuoja „Reuters“.

Pirmadienio dienos prekyboje aukso kaina nežymiai pakilo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pirmadienio dienos prekyboje aukso kaina nežymiai pakilo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 27, 2015, 4:45 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 5:49 PM

Pirmadienio dienos prekyboje, palyginti su prekyba penktadienio vakarą, aukso kaina nežymiai pakilo nuo 1 tūkst. 178,87 iki 1 tūkst. 182,70 dolerio.

Antradienį JAV Federalinis atsargų bankas pradeda dviejų dienų posėdį, ir analitikai, atsižvelgdami į silpnumą rodančią ekonominę JAV statistiką, spėja, kad Centrinis bankas perkels pirmąjį per dešimt metų palūkanų normų didinimą iš birželio į rugsėjį.

Rinkos dalyviai toliau įdėmiai seka Graikijos derybas su kreditoriais. Penktadienį Graikijai ir vėl nepavyko susitarti dėl naujų paskolų, ir Vokietijos ministras Wolfgangas Schaeuble užsiminė, kad Berlynas rengiasi galimam Graikijos nemokumui. Jeigu situacija finansinėje rinkoje pablogės dėl Graikijos nemokumo arba jos pasitraukimo iš euro zonos, aukso, kaip patikimo aktyvo, paklausa padidės.

Sidabro kainos pirmadienį, palyginus su penktadieniu, ūgtelėjo nuo 15,69 iki 15,82 JAV dolerio už unciją. Platinos kaina nukrito nuo 1 tūkst. 122,30 iki 1 tūkst. 118,00 JAV dolerio. Paladžio kaina pakilo nuo 770,65 JAV dolerio iki 770,75 JAV dolerio.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.