Iš Rygos oro uosto lėktuvai nukreipti į Vilnių ir Palangą

Dėl pranešimų apie sprogmenis Rygos oro uoste lėktuvai nukreipiami į Tarptautinį Vilniaus oro uostą ir į Palangos oro uostą. Jie tokiais atvejais lėktuvams, turintiems leistis Rygoje, yra atsarginiai.

Rygos oro uostas.<br>123rf nuotr.
Rygos oro uostas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 10:39 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:28 PM

Į kitus oro uostus buvo nukreipti lėktuvai, skridę iš Niujorko, Talino, Palangos, Maltos, Helsinkio, Tbilisio, Bilundo ir Stavangerio, informuoja BNS.

Kaip lrytas.lt sakė Lietuvos oro uostų atstovė Indrė Baltrušaitienė, iki 9 val. ryto Vilniuje buvo nusileidę penki lėktuvai, turėję leistis Rygoje. Anot pašnekovės, kai tik bus galima, visi Vilniaus oro uoste nusileidę lėktuvai, kurie turėjo leistis Rygoje, skris į Latvijos sostinę. 

Pranešimas apie tai, jog Rygos oro uostas sprogs, gautas pirmadienį, 7 val.  Rygos oro uosto informacija rodo, kad kelios minutės po 7 val. čia nusileido lėktuvas iš Vilniaus. 

Gavus pranešimą apie padėtą sprogmenį, kaip įprasta, oro uostas buvo evakuotas. 

Dėl pranešimo apie sprogmenis Rygos oro uoste, atidėtas 11 val. 10 min. turėjęs įvykti „airBaltic“ skrydis į Rygą. Kiek keleiviams teks laukti šio reiso, I.Baltrušaitienė pasakyti negalėjo. 10 val. šis lėktuvas, 10 val. 20 min. turėjęs atskristi iš Rygos į Vilnių, vėlavo. 10 val. 12 min. pasirodė oficiali Rygos oro uosto informacija, jog Rygos oro uosto darbuotojams leista grįžti į savo darbo vietas, o keleivių aptarnavimas palaipsniui atnaujinamas.

10 val. 21 min. Rygos oro uostas pranešė visiškai grįžęs prie įprasto ritmo. 

Apie žalą, kuri buvo patirta dėl gauto grasinimo, kol kas negalima spręsti – visas jos mastas bus aiškus vėliau, praneša BNS.

Priminsime, jog kiek daugiau nei prieš mėnesį anonimas pranešė, jog užminuotas Vilniaus oro uostas. Pareigūnai į pranešimą sprogimo grėsmę oro uoste sureagavo labai rimtai. Buvo įvestas planas „Skydas“. Netrukus atvyko ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.