Išbandymas Krymo gyventojams: kaip pervesti pinigus?

Vakarų šalių bankai atsisako pervesti pinigus Kryme registruotiems žmonėms. Tai Rusijos naujienų portalui „Vedomosti“ pasakojo vienos mokėjimų sistemų įmonės atstovas. Jei bankas SWIFT sistemoje mato, kad žmogus, darantis pervedimą, registruotas Kryme, stabdo jo mokėjimą.

Kai Krymas buvo atskirtas nuo Ukrainos, pusiasalyje nustojo veikti Ukrainos bankai, tačiau čia neskubėjo įsikurti ir Rusijos bankai – baiminosi sankcijų<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kai Krymas buvo atskirtas nuo Ukrainos, pusiasalyje nustojo veikti Ukrainos bankai, tačiau čia neskubėjo įsikurti ir Rusijos bankai – baiminosi sankcijų<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2015, 11:20 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:49 PM

Tai, anot „Vedomosti“, patvirtino ir kitos mokėjimų sistemos atstovas: „Jei pase nurodytas Krymas, užsienio bankai mokėjimų nepraleis“. Anot jo, tai galioja ne tik fiziniams asmenims, bet ir įmonėms, registruotoms Kryme.

„Viskas priklauso nuo kelių dalykų. Tarkim, pilietybės, mokėjimo paskirties ir jo rūšies, pervedimo sumos“, – kalbėjo „Binbank“ atstovas Jurijus Amvrosijevas.

Užsienio bankai gali atsisakyti pervesti valiutą, blokuoti pervedimą, jei gavėjas ar siuntėjas yra registruotas Kryme. „Binbank“ atstovas pabrėžė, kad taip gali nutikti ypač tais atvejais, kai pervedimas atliekamas doleriais.

Kai Krymas buvo atskirtas nuo Ukrainos, pusiasalyje nustojo veikti Ukrainos bankai, tačiau čia neskubėjo įsikurti ir Rusijos bankai – baiminosi sankcijų. Kaip skelbia „Vedomosti“, Kryme negalioja „Visa“ ir „Mastercard“ kortelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.