Kosovas laukia lietuviškos jautienos, bizonų ir buivolų

Lietuvos augintojai ir gamintojai jau gali vežti šviežios jautienos produktus į Kosovą. Tai šiandien Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) patvirtino kompetentinga Kosovo institucija.

Kosovo rinka atsivėrė ne tik jautienos eksportuotojams, bet ir Lietuvos bizonų bei buivolų augintojams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kosovo rinka atsivėrė ne tik jautienos eksportuotojams, bet ir Lietuvos bizonų bei buivolų augintojams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2015, 3:11 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:51 AM

Lietuviai į šią Balkanų šalį galės eksportuoti ne tik šviežią jautienos skerdeną, bet ir smulkintą mėsą. Be to, Kosovo rinka atsivėrė ir Lietuvos bizonų bei buivolų augintojams. Jie galės vežti šių galvijų ir jų mišrių veislių mėsą.

„Dar vieną rinką Lietuvai Balkanų šalyse padėjo atverti geri VMVT specialistų ryšiai su Kosovo kolegomis, užsimezgę ne vienerius metus įgyvendinant bendrus projektus maisto ir veterinarijos srityse. Šioje šalyje sėkmingai užbaigėme Europos Komisijos remiamą dvynių projektą. Kosovo specialistai ne kartą lankėsi Lietuvoje ir susipažino su mūsų šalyje veikiančiomis kontrolės bei priežiūros sistemomis“, – sako VMVT direktorius dr. Jonas Milius.

Vien šiais metais veterinarinius dokumentus, būtinus lietuviškos produkcijos eksportui, VMVT suderino su Bosnija ir Hercogovina dėl jautienos, Argentina – dėl pieno produktų, Brazilija – dėl žuvininkystės produktų. Iš viso lietuviški produktai gali keliauti į daugiau kaip 140 pasaulio šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.