ECB: „blogiausio galimo“ scenarijaus Graikijai pavyks išvengti

Europos centrinio banko (ECB) viceprezidentas Vitoras Constancio pirmadienį pareiškė esąs įsitikinęs, kad Atėnai ir šalies tarptautiniai kreditoriai susitars ir vis dėlto Graikijos pasitraukimo iš euro zonos išvengti pavyks. Apie tai praneša „Reuters“.

Europos centrinio banko (ECB) viceprezidentas Vitoras Constancio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Europos centrinio banko (ECB) viceprezidentas Vitoras Constancio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 4, 2015, 6:17 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:26 AM

Šiuo metu šalis vis dar tariasi su savo tarptautiniais partneriais dėl sprendimo, leisiančio gauti paskutiniąją finansinės paramos išmoką. Tiesa, derybos vyksta sunkiai ir skausmingai, nes kairiųjų pažiūrų Graikijos vyriausybė priešinasi pensijų mažinimui ir darbo rinkos reformoms, prieštaraujančioms partijos priešrinkiminiams pažadams nutraukti griežto taupymo politiką.

„Esu visiškai tikras, kad blogiausio galimo scenarijaus pavyks išvengti“, – teigė V. Constancio olandų laikraščiui „Het Financieele Dagblad“ pirmadienį paviešintame interviu.

„Visi pripažįsta, kad euro zonoje matomas streso ir pažeidžiamumo lygis pakito. Nebėra galimo neigiamo poveikio požymių“, – priduria specialistas ir nurodo, kad ECB obligacijų supirkimo programa nuramino kilusią baimę, neva Graikijos problemos gali pasklisti po visas euro zonos ekonomikas.

V. Constancio teigia, kad ECB taip pat yra pakankamai apsaugotas nuo galimų finansinių nuostolių Graikijos pasitraukimo iš euro zonos – „Grexit“ – atveju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.