Iš nuolaužų pakeltame parke – veikla ir pinigingam, ir begrašiui

Tarpukariu Druskininkuose būta parko, kuriame į tris atskiras zonas susirinkę moterys, vyrai ir vaikai gimnastika užsiimdavo kone nuogi. Visai netrukus apmiręs parkas paskutinįjį gegužės savaitgalį, per Druskininkų miesto šventę, lankytojams vėl bus atvertas. Už 8 mln. litų kartu su ES parama atgaivinto parko lankymas nekainuos. Tačiau ne į visus objektus pateks tie, kurie kišenėje neturės monetų.

Druskininkuose prikeltas Sveikatingumo parkas.<br>T.Valavičiaus nuotr.
Druskininkuose prikeltas Sveikatingumo parkas.<br>T.Valavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

2015-05-04 16:39, atnaujinta 2018-01-05 00:48

Kaip lrytas.lt sakė Druskininkų savivaldybės atstovė Diana Sinkevičiūtė, kol kas atkurta 70 proc. tarpukariu buvusio Sveikatingumo parko. Savivaldybė ketina visiškai atkurti ankstesnį parką, tačiau kada tai galėtų nutikti, Druskininkų savivaldybės darbuotojai dar nežino. Vis dėlto jau aišku, jog per antrąjį statybos darbų etapą atsiras amfiteatras, tiltelis per Ratnyčėlę, pasivaikščiojimo takai, japoniškas sodas, gėlynai.

O jau visai netrukus, nuo gegužės paskutiniojo savaitgalio, prikeltame Sveikatingumo parke, šiandien vadiname Karolio Dineikos sveikatingumo parku, atrakcijų ras vaikai, bus galima pabraidyti akmenimis išdėtame baseine, pamasažuoti pėdas vaikščiojant Kneipo takeliais. Parke įrengti ir treniruokliai, pavėsinės.

Karolio Dineikos sveikatingumo parke atnaujintas ir anksčiau buvęs vandens procedūrų kompleksas: vandens kaskados, pirtys, jonų terapija, kai sėdint virš krioklio įrengtoje patalpoje kvėpuojama jonais prisotintu oru. Tiesa, patekti čia bus galima tik už pinigus. Tačiau kol kas savivaldybė nežino, kiek visa tai kainuos.

Kol kas parke yra likęs vienas apleistas statinys. Savivaldybė tikisi jį parduoti.

Sveikatingumo parko Druskininkuose įkūrėja – gydytoja iš Lenkijos Eugenija Levicka, į Druskininkus atvykusi apie 1920-uosius. Propagavusi gydymą saule, judesiu ir vandeniu, moteris Dzūkijoje po kelerių metų 16 ha plote įkūrė Sveikatingumo parką. Susidomėjimas buvo: tais laikais per dieną čia užsukdavo apie 3 tūkst. lankytojų. Tačiau, mirus įkūrėjai, veikla parke sustojo – veikęs nepilną dešimtmetį Sveikatingumo parkas sunyko. Viliamasi, jog prikėlus parką dabar per metus jis sulauks 23 tūkst. susidomėjusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.