Lietuvoje vieši viena didžiausių Kinijos korporacijų

Penktadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Vyriausybės rūmuose priėmė vienos stambiausių Kinijos Liaudies Respublikos valstybinės korporacijos „China Merchants Group“ valdybos pirmininką Li JianHong su delegacija. Susitikimo metu buvo aptariamos Kinijos investicijų galimybės Lietuvoje, pasirašyti trys supratimo memorandumai – su Kauno laisvąja ekonomine zona, su Lietuvos geležinkeliais ir su Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu.

Kinijos vėliava.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijos vėliava.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 12:21 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 1:49 PM

„Noriu pabrėžti, kad Lietuva yra pasirengusi toliau plėtoti dvišalius ekonominius ir prekybos ryšius, skatinti bendradarbiavimą remiantis abipuse pagarba ir lygiateisiškumu“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad šiandienos vizitas yra itin reikšmingas – pasirašyti net trys supratimo memorandumai. „Iniciatyva pasirašyti supratimo memorandumus su Kauno laisvąja ekonomine zona, Lietuvos geležinkeliais ir Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu įprasmina praktinį valstybių bendradarbiavimą, tai pirmieji žingsniai, siekiant pritraukti Kinijos investicijas, siekiant bendrų tikslų logistikos srityje“, – pažymėjo Ministras Pirmininkas. Premjeras Kinijos atstovus pakvietė dalyvauti Birželio 28–29 dienos Klaipėdos uosto ir Lietuvos geležinkelių organizuojamame Lietuvos–Kinijos verslo forume „Šilko kelias“ Klaipėdoje. „“Šilko kelias“ – tai galimybė aptarnauti pagrindines Vidurio ir Vakarų Europos rinkas, kurias sudaro net 750 milijonų vartotojų, tad vienas svarbiausių Lietuvos transporto strateginių planų yra toliau plėsti bendradarbiavimą su Kinija, jungiant didžiausią pasaulio ekonomiką su Europos Sąjungos šalimis“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Kinijos valstybinės korporacijos „China Merchants Group“ valdybos pirmininkas Li JianHong sakė, jog mūsų šalyje mato plačias galimybes investicijoms. Kartu su Lietuva siekiama sukurti logistikos koridorių, jungiantį Aziją ir Europą.

„China Merchants Group“ – viena stambiausių Kinijos valstybinių kompanijų, lyderė tarp Kinijos valstybinių uostų operatorių. Įmonė taip pat teikia bankininkystės, vertybinių popierių, draudimo ir draudimo tarpininkavimo, fondo ir fondo valdymo paslaugas, vertybinių popierių emisijų, interneto vertybinių popierių prekybos paslaugas, taip pat yra tiesioginių investicijų valdymo paslaugų platforma. Įmonė buvo įkurta 1872 metais, jos būstinė įsikūrusi Hong Konge.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.