Miškininkai lengviau atsikvėpė – Seimas neapgnaibė urėdijų

„Nežengiame žingsnio atgal ir nestabdome sistemos pertvarkos.

Prie Seimo, parlamentarams balsuojant dėl Miškų įstatymo pataisų, mitigavo apie pusę tūkstančio miškininkų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prie Seimo, parlamentarams balsuojant dėl Miškų įstatymo pataisų, mitigavo apie pusę tūkstančio miškininkų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2015, 11:29 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 9:14 PM

Prieš Prezidentės veto prie Seimo ketvirtadienį protestavo apie 500 miškininkų.

Seimo priimtose Miškų ūkio įstatymo pataisose numatyta prievolė išsaugoti 42 miškų urėdijas, jų nestambinant. Už tokį sprendimą pasisakė 103 parlamentarai, prieš – 8, susilaikė – 4. Vetuodama pataisas Prezidentė pažymėjo, kad jos prieštarauja Vyriausybės numatytai miškų ūkio pertvarkai bei perėjimui prie efektyvaus ir centralizuoto miškų valdymo.

Pasak Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininkės I.Rugienės, pakeisti šiuo metu tinkamai funkcionuojančią sistemą buvo bandoma slapta, visuomenei pateikiant klaidingą informaciją apie šalies miškus.

Anot I. Rugienės, sustambinus urėdijas, oficialiai kalbama apie 320-350 asmenų atleidimą, tačiau, federacijos skaičiavimais, bedarbių skaičius „gali perkopti tūkstantį“.

Jos teigimu, miškininkų skaičius nuolat mažėja pastaruosius 20 metų, todėl jau dabar vienas girininkas atlieka 2-3 asmenų darbą.

„Jeigu būtų sumažintas miškininkų skaičių, nukentėtų miškai. Šioje sistemoje miškininką norima padaryti tiesiog biurokratu, kuris sėdėtų prie popierių ir jam nebūtų laiko išvažiuoti į mišką, pasižiūrėti tikrosios situacijos“, – kalbėjo I. Rugienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.