Petras Gražulis siūlo bausti kasininkes

Už Alkoholio kontrolės ir Tabako kontrolės įstatymų nesilaikymą siūloma numatyti ekonomines sankcijas ir kasininkams – pardavėjams.

Dabar ekonominės sankcijos kasininkei – pardavėjai nėra numatytos, jei ji aplaidžiai dirba savo darbą ir nesinaudoja įstatyme numatyta teise.<br>V.Balkūno nuotr.
Dabar ekonominės sankcijos kasininkei – pardavėjai nėra numatytos, jei ji aplaidžiai dirba savo darbą ir nesinaudoja įstatyme numatyta teise.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 18, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 4:36 AM

Tai numatančius Alkoholio kontrolės ir Tabako kontrolės įstatymų pakeitimų projektus Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Petras Gražulis.

„Siūloma įtvirtinti ekonominę sankciją už šių įstatymų reikalavimų nesilaikymą kasininkams – pardavėjams – būtų baudžiama nuo dvidešimties iki keturiasdešimties eurų bauda, už pažeidimą, padarytą toje pačioje prekybos vietoje pakartotinai per trejus metus nuo baudos paskyrimo, bauda būtų nuo keturiasdešimties iki šešiasdešimties eurų,“- sako projektus parengęs P.Gražulis.

Pasak jo, šiuo metu alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių pardavėjai turi teisę, o kai yra abejonių, kad asmuo yra jaunesnis negu 18 metų, privalo iš perkančio alkoholinius gėrimus asmens reikalauti pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą.

„Jeigu toks asmuo nepateikia jo amžių liudijančio dokumento, alkoholinių gėrimų pardavėjai privalo atsisakyti parduoti jam alkoholinius gėrimus. Tačiau ekonominės sankcijos kasininkei – pardavėjai nėra numatytos, jei ji aplaidžiai dirba savo darbą ir nesinaudoja įstatyme numatyta teise“, – sako P.Gražulis.

Jis pabrėžia, jog už šių reikalavimų nesilaikymą įmonės, Europos juridiniai asmenys ir jų filialai baudžiami baudomis, taip pat gali būti panaikintas licencijos galiojimas toje prekybos vietoje, kurioje nustatyti pažeidimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.