Lietuvių startuolis pritraukė rekordinę investiciją

Lietuvių įkurta pradedančioji įmonė „Trafi“, sukūrusi ir prižiūrinti viešojo transporto susisiekimo programėles Lietuvoje bei keliose užsienio šalyse, pritraukė 5,8 mln. eurų investicijų. Tai yra didžiausia „Serijos A“ investicija į Lietuvos startuolį.

M.Gudonavičius teigia, kad startuolis didžiausią potencialą įžvelgia besivystančių rinkų miestuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Gudonavičius teigia, kad startuolis didžiausią potencialą įžvelgia besivystančių rinkų miestuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2015, 4:07 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 10:14 PM

Šiame investavimo etape dalyvavo rizikos kapitalo bendrovė „Octopus Investments“, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, „BaltCap“ bei „Practica Capital“. Pastaroji į „Trafi“ jau buvo investavusi anksčiau.

Startuolis, Lietuvoje geriau žinomas Marsrutai.lt vardu, naudoja realiu laiku vartotojų bei transporto įstaigų pateikiamus duomenis ir tinklalapyje bei programėlėje pateikia tikslią kelionės planavimo informaciją.

Šiuo metu „Trafi“ veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Turkijoje ir Brazilijoje. Papildomas įplaukas pradedančioji įmonė ketina skirti plėtrai į kitas rinkas, technologijos tobulinimui, taip pat numatoma samdyti daugiau darbuotojų bei atidaryti biurą Londone, skelbia Techcrunch.com. Didžiausią potencialą bendrovės vadovai mato Europoje.

„Šiuo metu mūsų didžiausias konkurentas pasaulyje yra „Moovit“. Jie siekia staigiai išsiplėsti į daug miestų, netaisydami pagrindinės problemos – duomenų kokybės. Mes matome milžinišką potencialą besivystančių rinkų miestuose, kur transporto tinklai yra sudėtingi, o viešai prieinama netobula viešojo sektoriaus informacija sudaro problemų žmonėms planuoti savo keliones. Tokiais atvejais itin tiksli „Trafi“ platforma mus aiškiai išskiria iš kitų viešųjų ir privačių sprendimų“, – teigė „Trafi“ vienas iš įkūrėjų ir generalinis direktorius Martynas Gudonavičius.

Prieš dvejus metus „Trafi“ jau buvo pritraukusi 0,43 mln. eurų investiciją iš bendrovės „Practica Capital“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.