Vilniaus sporto rūmų atnaujinimas kainuos 20 mln. eurų

Vilniaus Sporto rūmų

Vilniaus sporto rūmai yra virtę namu-vaiduokliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus sporto rūmai yra virtę namu-vaiduokliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 21, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 12:01 PM

Projekto, kuriam ketinama suteikti valstybinės svarbos statusą, vertė nurodoma Vilniaus savivaldybės tinklapyje pateiktoje galimybių studijos santraukoje. Anksčiau skelbta, kad iki 2017-ųjų ketinamo įgyvendinti projekto kaina galėtų būti apie 11,6 mln. eurų.

Planuojama, kad rūmus iš ŪBIG tiesiogiai įsigis Turto bankas, kuris taip pat investuos į rekonstrukciją ir naujo konferencijų centro įkūrimą. Centrą 10 metams ketinama išnuomoti konkursu pasirinktam operatoriui.

Galimybių studijoje pateikiamos dvi investicijų alternatyvos – rūmuose įrengti tik naują tarptautinius standartus atitinkantį konferencijų centrą, numatant galimybę patalpas nuomoti, arba kartu organizuoti kultūrinius renginius, festivalius, koncertus.

Pirmu atveju investicijų suma siektų apie 18,3 mln. eurų, o antru – 19,7 mln. eurų. Pirmuoju atveju 2018 metais naujajame centre būtų surengtas 81 renginys, antruoju – 131, o prognozuojami turistų srautai per 15 metų siektų atitinkamai 714 tūkst. ir 2,783 milijono.

Galimybių studijoje nurodoma, kad antroji alternatyva leistų ne tik geriau išnaudoti turtą, bet ir gauti papildomų pajamų iš renginių, tai pagerintų projekto atsiperkamumą. Pelningesnis projektas taip pat pritrauktų privačių investuotojų kapitalo.

Nurodoma, kad rūmų įsigijimas būtų finansuojamas valstybės lėšomis – tam numatoma skirti 5 mln. eurų. Rekonstrukcijai ketinama panaudoti 12,964 mln. eurų Europos Sąjungos paramos, o privataus investuotojo (operatoriaus) įnašas siektų 4,774 mln. eurų. Tokiu atveju bendra investicijų suma sudarytų 22,738 mln. eurų.

ŪBIG bankroto administratorius 14,7 tūkst. kvadratinių metrų ploto rūmus su kiemo statiniais bei žemės sklypu tris kartus nesėkmingai bandė parduoti aukcione, šiuo metu objektą siūloma įsigyti derybų būdu. Aukcionuose sporto rūmų, kurie yra įkeisti Šiaulių bankui, pradinė kaina svyravo nuo 9 mln. iki 11,4 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.