A. Kudrinas: „Rusijoje – milžiniškas pramonės nuosmukis“

Rusijos pilietinių iniciatyvų

A.Kudrinas regi milžinišką Rusijos nuosmukį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Kudrinas regi milžinišką Rusijos nuosmukį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 1, 2015, 12:40 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 9:31 AM

Pasak jo, nuosmukis kai kuriose pramonės šakose pasiekė didžiausią 2008-2009 metų lygį.

Pilietinių iniciatyvų komiteto vadovas prognozuoja, kad Rusijos bendrojo vidaus produkto (BVP) nuosmukis antrąjį metų ketvirtį bus didesnis nei pirmąjį. „Vėliau BVP smukimas gali sustoti, bet vis dėlto statistiškai, lyginant su tais pačiais praėjusių metų laikotarpiais, bus fiksuojamas ūkio nuosmukis“, – sakė A. Kudrinas.

Šiais metais šalies BVP smuks apie 4 proc., „tai yra vos daugiau nei planavo šalies Ekonomikos plėtros ministerija“, pridūrė jis.

Pasak buvusio ministro, „valiutos kurso požiūriu, situacija netgi blogesnė nei prieš šešerius metus“. Jis užsiminė apie atleidimus įmonėse, vartojimo prekių kainų augimą ir pajamų mažėjimą.

A. Kudrino vertinimu, „atsargų užteks siekiant įveikti krizę per artimiausius dvejus metus“. Jis pripažino, kad „valdžia ėmėsi daug išlaidų reikalaujančių, bet visiškai pagrįstų priemonių bankams paremti“.

Vėl pareikšdamas apie būtinybę vykdyti struktūrines ekonomines reformas, buvęs ministras pastebėjo, kad „valdžios savisaugos instinktas suveiks, kai iš tikrųjų kils rimtų problemų“.

Kalbėdamas apie savo asmenines perspektyvas, susijusias su veikla valdžios struktūrose, A. Kudrinas neatmetė galimybės grįžti į šias struktūras, tik su sąlyga, jeigu šalyje bus vykdomos reformos.

A. Kudrinas sakė gavęs pasiūlymą užimti Centrinio banko pirmininko pareigas, bet jis jį atmetė.

Buvusio šalies finansų ministro nuomone, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dalyvaus šalies prezidento rinkimuose 2018 metais, bet nekeis Konstitucijos, kad galėtų likti prie valdžios vairo po 2024 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.