ZTE visame pasaulyje pralaimi patentų teismus

Kaip praneša užsienio žiniasklaida, korporacijos ZTE įmonės visoje Europoje ir Pasaulyje dar nuo 2013 metų yra paduodamos į teismą patentų saugotojų. Naujausios žinios apie korporacijos valdomų įmonių pralaimėtus teismus dėl neleistinai naudojamų patentų pasirodė dar šį mėnesį, Rumunijoje.

ZTE visame pasaulyje pralaimi patentų teismus<br>shutterstock.com nuotr.
ZTE visame pasaulyje pralaimi patentų teismus<br>shutterstock.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 1, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 10:21 AM

 Šioje šalyje, gegužės 8 dieną, Rumunijos teismas užbaigė bylą įmonės „ZTE Romania“ nenaudai, o Rumunijos mobiliojo ryšio operatorius, dirbęs su ZTE įmone, nebegali vystyti savo numatyto verslo plano, nes tinklo įranga yra sulaikyta ir nebegali būti diegiama. Kompanija „Vringo“, kurios patentus periodiškai pažeidinėja korporacijos ZTE įmonės visame pasaulyje, laimi visus su tuo susijusius teismus.

Kompanijos „Vringo“ portfelį sudaro daugiau nei 600 telekomunikacijų, mobiliųjų telefonų ir interneto patentų. Nors pastaroji kompanija ne vieną kartą siūlė korporacijos ZTE įmonėms įsigyti atitinkamus patentus, į tai savo patentų saugotojai negaudavo jokio atsakymo. Naujausias ZTE įmonės pažeidimas, dėl ko „Vringo“ kreipėsi į teisėsaugą, užfiksuotas Brazilijoje.

Dėl teisminių procesų bei jais pasiektų draudimų, ribojamas ne tik konkrečių ZTE produktų platinimas, bet ir įmonių, kurios bendradarbiauja su ZTE, veikla. Dėl šių padarinių gali sutrikti įprasti procesai arba įvykti neplanuoti nuostoliai. Nepaisant to, ZTE įmonių paslaugos yra pigesnės, nes perkant patentus didėja ir produktų ar paslaugų vertė. Todėl dažniausiai nuo teisminių procesų nukenčia tos įmonės, kurios susigundo žemesne kaina, tačiau nepareikalauja iš savo būsimų partnerių sutarčių. Kaip pataria teisininkai, tai turėtų būti vienas pirmųjų žingsnių pradedant derybas.

Kinijos korporacijos ZTE įmonės veikia visame pasaulyje, tarp jų – ir Lietuvoje: „ZTE Lithuania“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.