Pirkti maisto, muilo, alkoholio – už darbdavio pinigus

Panevėžio apskrities

Bendrovė inspektoriams nepateikė įrodymų, kad prekybos centre įsigytos prekės buvo skirtos veiklos vykdymui, todėl šios prekės traktuotinos kaip gautos pajamos natūra ir turi būti apmokestinamos kaip darbo užmokestis.<br>V.Balkūno nuotr.
Bendrovė inspektoriams nepateikė įrodymų, kad prekybos centre įsigytos prekės buvo skirtos veiklos vykdymui, todėl šios prekės traktuotinos kaip gautos pajamos natūra ir turi būti apmokestinamos kaip darbo užmokestis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 3, 2015, 12:27 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 6:14 PM

Įvairių buities, asmens higienos, maisto prekių, alkoholinių gėrimų bei drabužių per dvejus metus iš įmonės lėšų buvo įsigyta beveik už 29 tūkst. eurų (apie 100 tūkst. litų), kuriuos bendrovė įtraukė į sąnaudas ir taip susimažino mokėtiną pelno mokestį.

Patikrinimo metu nagrinėjant išrašytų ir gautų PVM sąskaitų – faktūrų duomenis paaiškėjo, kad prekybos centrui bendrovė išrašė 22 tokias sąskaitas, kuriose įformino asmeniniams poreikiams tenkinti skirtų prekių įsigijimą.

Metalo laužo supirkimo ir tvarkymo veiklą vykdanti bendrovė, jei ne inspektorių pastabumas, būtų gavusi dvejopą naudą: ne tik sumokėjusi mažesnį pelno mokestį, bet ir išvengusi gyventojų pajamų, „Sodros“ mokesčių.

Bendrovė inspektoriams nepateikė įrodymų, kad prekybos centre įsigytos prekės buvo skirtos veiklos vykdymui, todėl šios prekės traktuotinos kaip gautos pajamos natūra ir turi būti apmokestinamos kaip darbo užmokestis.

„Aiškinantis tokius pažeidimus daug informacijos suteikia PVM sąskaitų – faktūrų duomenų analizė, todėl šią gegužę VMI pradėjo „PVM sąskaitų – faktūrų (PSF)“ projektą“. Jo metu apie 7 tūkst. šalies įmonių privalės teikti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) gaunamų ir išrašomų sąskaitų faktūrų registrų duomenis.

Tokiu būdu VMI operatyviau gaus informaciją, padėsiančią stebėti ir įvertinti verslo elgseną beveik realiu laiku, užkirsti kelią rizikingiems sandoriams ir gerinti biudžeto pajamų surinkimą. Panevėžio apskrityje buvo atrinkti 144 rizikingi juridiniai asmenys, iš kurių 108 – Panevėžio mieste ir rajone“, – teigė Panevėžio AVMI Kontrolės departamento direktorė Rasita Žilinskienė.

Po patikrinimo bendrovė, atsižvelgdama į Mokesčių administratoriaus siūlymus, patikslino pajamų mokesčio deklaracijas ir papildomai į biudžetą paskaičiavo per 15 tūkst. eurų (beveik 53 tūkst. litų) gyventojų pajamų, „Sodros“ mokesčių ir įmokų į Garantinį fondą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.