Šiaulių oro uostas skęsta skolose

Šiaulių oro uosto skolos jau viršijo pusę milijono eurų. Antrą mėnesį atlyginimų negavę kvalifikuoti darbuotojai palieka darbą.

Pagerinti situaciją oro uostas tikėjosi, rengdamas turistinius skrydžius su bankrutavusia turizmo bendrove „Go planet“.<br>D.Umbraso nuotr.
Pagerinti situaciją oro uostas tikėjosi, rengdamas turistinius skrydžius su bankrutavusia turizmo bendrove „Go planet“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT televizijos naujienų tarnyba, lrt.lt

Jun 3, 2015, 9:21 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 7:37 PM

Savivaldybės įmonė išgyvena sunkius laikus. Veršelių vežėjai į Tel Avivą pasirinko kitą, pigesnį maršrutą, nebeliko krovinių ir iš Stambulo. Šiemet oro uostas aptarnavo vos 12 lėktuvų ir perkrovė 300 tonų krovinių.

„Visą laiką investavome į infrastruktūrą, išlaikėme jos darbinį stovį, kad galėtų atskristi orlaiviai. Sumažėjus jų kiekiui atsirado įsiskolinimas. Dėl to kreipėmės į savivaldybę, kad dalinai prisidėtų situacijos gelbėjimo“, – sakė Romas Mikšys, Šiaulių oro uosto direktorius.

Pagerinti situaciją oro uostas tikėjosi, rengdamas turistinius skrydžius su bankrutavusia turizmo bendrove „Go planet“, o vėliau – kalėdines keliones į Londoną su vilniške „Air Lituanica“. Tačiau abiejų šių įmonių nebėra. Miesto meras sako, kad viena savivaldybė oro uosto neišgelbės, reikalinga ir vyriausybės pagalba.

Šiauliečiai teigia esą įsitikinę, kad oro uostą dar galima išgelbėti, o vėliau darbai įsisuksią – pradės veikti veterinarinės patikros postas, atsiras naujų investuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?