Baltijos regiono valstybės sutarė dėl energijos jungčių plano

Šiandien Europos Komisija ir Lietuva bei kitos Baltijos regiono valstybės (Estija, Latvija, Lenkija, Suomija, Švedija, Vokietija ir Norvegija pasirašė susitarimo memorandumą, kuriuo remdamosi atnaujins ir aktyviau įgyvendins Baltijos energijos rinkos jungčių planą. Danija šį dokumentą pasirašys šiek tiek vėliau.

Bendradarbiaudamos Baltijos regiono šalys ketina išplėsti ir atsinaujinančios energijos gavybą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bendradarbiaudamos Baltijos regiono šalys ketina išplėsti ir atsinaujinančios energijos gavybą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-08 17:47, atnaujinta 2017-11-23 17:15

Siekdamos pašalinti Baltijos jūros regiono energetinę atskirtį ir jį visiškai integruoti į ES energetikos rinkas, valstybės nutarė išplėsti plano įgyvendinimą ir prie dabartinių bendradarbiavimo sričių (energijos vidaus rinka, jungtys ir elektros energijos gamyba) pridėti naujų, pavyzdžiui, efektyvų energijos vartojimą, atsinaujinančiuosius energijos išteklius ir tiekimo saugumą.

Regioninis kaimyninių valstybių bendradarbiavimas Europos Sąjungos struktūrose yra vienas iš svarbiausių energetikos sąjungos sudedamųjų elementų. Jis ypač būtinas siekiant užtikrinti nuolatinį įperkamos energijos tiekimą vartotojams. Regionų bendradarbiavimas padės integruoti visos Europos Sąjungos rinką ir energetikos sistemoje visapusiškai naudoti atsinaujinančiuosius energijos išteklius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.