Seimo komiteto vadovas: GPM paskirstymo kriterijai bus keičiami

Konstituciniam Teismui (KT)

Parlamentaras Petras Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Parlamentaras Petras Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2015, 3:59 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 3:32 AM

„Ar užteks tos tvarkos vyriausybiniu lygiu, ar reikės priimti įstatymo būdu, bus aišku vėliau, kai bus gauta ir išanalizuota pilna Konstitucinio Teismo išvada“, – BNS teigė „darbietis“ P.Narkevičius.

„Įsivaizduoju, kad 100 proc. nebus, tačiau kokia dalis, dar bijau sakyti – atsiras kriterijai ir bus vertinima pagal juos“, – pridūrė parlamentaras.

BFK vadovas sakė, kad vienas kriterijų galėtų būti žmonių, mokančių GPM, gyvenamoji ir darbo vietos.

„Diskusijos vyksta, kad daug žmonių Vilniuje dirba, o registruoti yra kažkur kitur... Tai gali būti vienas iš kriterijų“, – teigė P.Narkevičius.

Dar šią savaitę jis tikino, kad jo vadovaujamas komitetas kol kas neketina diskutuoti dėl miestui tenkančios GPM dalies didinimo. P.Narkevičius teigė paprašęs, kad Vilniaus vadovai pateiktų ir savo matymus, kaip jie taupo, kokias pastangas deda subalansuoti biudžetą.

„Jeigu paleisime vienoje, kad ir svarbioje savivaldybėje, prašymų banga praeis iš visų savivaldybių, nes iš paskirstymo katilo atiduodami Vilniui, paimsime nuo kitų savivaldybių“, – BNS sakė antradienį sakė P.Narkevičius.

Vilniaus valdžia nori, kad miestui tektų iki 65 proc. viso čia surenkamo pajamų mokesčio – tai leistų į miesto biudžetą papildomai gauti 62,3 mln. eurų per metus. Dabar Vilniui tenka 48 proc. GPM.

Kaunui dabar tenka 94 proc., Klaipėdai – 86 proc., Mažeikių rajonui – 99 proc., kitoms savivaldybėms – 100 proc. jų teritorijose surenkamo GPM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.