Tikrintojai pasibaisėjo: tokios netvarkos dar reikia paieškoti

Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, laikinai sustabdyta konditerijos įmonės „Vasaura“ veikla. Įmonėje buvo kepami miltinės ir kreminės konditerijos gaminiai – sausainiai, pyragai, tortai.

Kepykloje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Kepykloje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-11 17:35, atnaujinta 2017-11-23 03:16

Sprendimas priimtas po Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos inspektorių atlikto planinio patikrinimo, kurio metu nustatyta savikontrolės sistemos ir bendrų higienos pažeidimų.

Patikrinimo metu gamybinėse patalpose trūko švaros ir tvarkos, buvo pridėta pašalinių daiktų (nenaudojamos įrangos), nepakankamai veikė ventiliacija, jautėsi dūmai. Šalia gatavos produkcijos sandėlio įrengtoje patalpoje buvo sukrautos maisto atliekos, panaudota tara, įvairios statybinės medžiagos, valymo inventorius ir cheminės medžiagos.

Inventoriaus plautuvės nuotekų anga užkimšta nešvarumais, trūko valymo ir dezinfekavimo priemonių. Koridoriuje prie gatavos produkcijos sandėlio laikyti neženklinti, panaudoti plastikiniai kibirai nuo žaliavų, kuriais į gamybą buvo nešamos žaliavos. Tokiuose pačiuose kibiruose buvo laikomos šiukšlės, grindų valymo priemonės.

Vienkartiniai pakavimo maišeliai buvo naudojami pakartotinai, jie sukrauti į nešvarią plastikinę dėžę. Žaliavų sandėliavimo patalpoje ir šaldytuve, skirtame kreminei konditerijai laikyti, nebuvo kontrolinių termometrų. Kai kuris smulkus inventorius buvo labai susidėvėjęs (metaliniai sieteliai surūdiję, mediniai kočėlai nusitrynę ir kt.). Viena darbuotoja dirbo nepasitikrinusi sveikatos, dvi – neišklausiusios higienos žinių kursų.

Įvertinus, kad nustatyti pažeidimai gali kelti riziką gaminių saugai, konditerijos įmonės „Vasaura“ veikla laikinai sustabdyta. Įmonei nurodyta parengti trūkumų šalinimo planą, sutvarkyti patalpas, išvalyti inventorių ir įrenginius.

„Konditerijos įmonės, gaminančios kreminius gaminius, ypač vasarą, turėtų kreipti išskirtinį dėmesį švarai ir tvarkai. Šioje įmonėje pažeidimai nuolat kartojasi, vangiai šalinami ankstesnių patikrinimų metu nustatyti trūkumai, todėl ji dar 2013 metais buvo priskirta padidintos rizikos įmonių grupei.

Po šio patikrinimo „Vasaura“ įtraukta į nepatikimų maisto tvarkymo subjektų sąrašą, kuris skelbiamas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos interneto svetainės rubrikoje „Aš verslininkas“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.