„Statoil“ atleis 1,5 tūkst. savo darbuotojų

Norvegijos energetikos sektoriaus milžinė „Statoil“ antradienį pradėjo vykdyti naują savo efektyvumo didinimo programos etapą. Bendrovė skelbia iki 2016 metų pabaigos atleisianti nuo 1,1 iki 1,5 tūkst. nuolatinių savo darbuotojų. Taip „Statoil“ nori padidinti savo veiklos efektyvumą ir sustiprinti konkurencines savo galimybes. Apie tai praneša laikraštis „The Wall Street Journal“.

Bendrovė priėmė išlaidų ir kapitalo sąnaudų mažinimo programą 2013 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Bendrovė priėmė išlaidų ir kapitalo sąnaudų mažinimo programą 2013 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 16, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 4:52 AM

Naftos ir dujų gavybos milžinė praneša, kad taip pat bus atsisakyta 525 konsultantų paslaugų. Papildomi pokyčiai bendrovėje bus pristatyti jau šio mėnesio pabaigoje.

Teigiama, kad tikslus atleidžiamų asmenų skaičius ir konkretūs regionai, kuriuose vyks darbuotojų mažinimas, bus patikslinti rugpjūčio-lapkričio mėnesiais.

„Apgailestaujame, kad esame priversti ir toliau vykdyti darbuotojų mažinimą, tačiau tokius pakeitimus atlikti būtina, norint sustiprinti „Statoil“ konkurencines galimybes ir užtikrinti mūsų vertės kūrimą ateityje“, – teigia įmonės veiklos direktorius Andersas Opedalas.

Bendrovė priėmė išlaidų ir kapitalo sąnaudų mažinimo programą 2013 metais, siekdama įveikti kylančius dėl išlaidų ir konkurencingumo iššūkius. Pagal ją, planuojama nuo 2016 metų kasmet sutaupyti 1,7 mlrd. eurų. Iš viso įmonė jau atleido 1,34 tūkst. nuolatinių savo darbuotojų ir 995 konsultantus.

Lietuvos tai nepalies, nes mūsų šalyje veiklą vykdo ne kompanija „Statoil“, o „Statoil fuel and retail Lietuva“. Prieš kelerius metus naftos gavybos ir prekybos degalais verslai buvo atskirti, pastarąjį

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.