Metų eksportuotoja „Sicor Biotech“ skaičiuoja rekordinį augimą

Didžiausiai Lietuvos biotechnologijų įmonei „Sicor Biotech/Teva Baltics“ 2014-ieji buvo sėkmingiausi per visą veiklos istoriją. Pastaraisiais metais jos eksportuojamos produkcijos apimtys išaugo tris kartus, o įmonės eksportas nuo 2012 metų padidėjo daugiau nei 65 procentais. Spartų eksporto rodiklių augimą Lietuvos biotechnologijų lyderei lėmė pernai atsivėrusi viena didžiausių pasaulio rinkų – Jungtinių Amerikos Valstijos, – kur įmonės produkcija užima vis didesnę rinkos dalį. Praėjusiais metais bendrovė eksportavo 98 proc. pagamintų produktų.

Įmonės „Sicor Biotech“ eksportas nuo 2012 metų padidėjo daugiau nei 65 procentais.
Įmonės „Sicor Biotech“ eksportas nuo 2012 metų padidėjo daugiau nei 65 procentais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2015, 1:16 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 3:08 PM

Didžiausia Lietuvos biotechnologijų įmonė „Sicor Biotech/Teva Baltics“ šiandien buvo pripažinta viena daugiausiai eksportuojančių vidutinio dydžio bendrovių šalyje ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos paskelbta „Metų eksportuotoja“. Šį apdovanojimą bendrovė pelnė jau aštuntąjį kartą.

„Įmonės eksporto kryptis lemia ne tik potencialių rinkų dydis ir produkcijos paklausa jose, bet ir intelektinės nuosavybės apsaugos padėtis užsienio valstybėse bei aiškūs mūsų produkcijos registravimo ir pardavimo sąlygas reguliuojantys įstatymai. Būtina pabrėžti, kad per pastaruosius kelerius metus išmokome greitai reaguoti į naujus rinkos poreikius bei į jos paklausą, įvertinti rinkos galimybes, konkurenciją, numatyti jos perspektyvas. Be adekvačios rinkodaros vadybos, įmonės eksporto augimą įtakoja mūsų gebėjimas lanksčiai reaguoti į rinkos paklausą ir nemažinti pasiūlos. Gamybos apimtis padėjo padidinti daugiau nei 30 mln. eurų investicijos į naujas gamybos linijas per pastaruosius penkerius metus bei į veiklos efektyvumo gerinimo priemones“, – sakė „Sicor Biotech/Teva Baltics“ generalinis direktorius Janis Meikšanis.

Pasak J.Meikšanio, Jungtinėse Amerikos Valstijose pradėta įmonės veikla taip pat tapo viena pagrindinių bendrovės eksporto augimo priežasčių. Į JAV ir Japoniją šiuo metu įmonė eksportuoja apie 50 proc. pagaminamos produkcijos. Tarp sparčiausiai praėjusiais metais išaugusių „Sicor Biotech/Teva Baltics“ eksporto rinkų – Brazilija, Lenkija, Norvegija ir Prancūzija.

Stipriausią konkurenciją savo produkcijai Lietuvos biotechnologijų lyderė jaučia Europos Sąjungoje, ypač Prancūzijos, Vokietijos, Italijos bei Jungtinės Karalystės rinkose.  

Naujų eksporto rinkų užkariavimas, pasak Dr. J. Meikšans, reikalauja nemenkų intelektinio darbo sąnaudų, nes kiekviena rinka pasižymi savo specifika. Pavyzdžiui, JAV būdingi griežti gamykloms taikomi geros gamybos praktikos reikalavimai, tuo tarpu Japonijai – itin detalus gamybos procesų bei parametrų sutikrinimas su byloje aprašyta informacija. Žengdama į vieną naujausių Turkijos rinkų, bendrovė susidūrė su aiškiais grafikais neapibrėžtu bei itin ilgu registracijos procesu – jis užtruko net penkerius metus.

Šiuo metu bendrovė produkciją eksportuoja į 52 šalis. Šiemet „Sicor Biotech/Teva Baltics“ produktais pradėta prekiauti Turkijoje. Artimiausiu metu planuojama eksporto rinkų plėtra Pietų Afrikos Respublikoje ir Naujojoje Zelandijoje.

Pardavimai Lietuvoje sudaro mažą šios bendrovės gamybos dalį – čia parduodama iki 1-2 proc. gamykloje pagamintos produkcijos.

Rekordinę eksporto plėtrą bendrovė vykdė nedidindama darbuotojų skaičiaus, o optimizuodama gamybos ir rinkodaros veiklas. Tai įmonei šiemet pelnė „Efektyviausios Lietuvos bendrovės“ įvertinimą dienraščio „Verslo žinios“ organizuotuose Lietuvos verslo lyderių apdovanojimuose. Juose bendrovė taip pat buvo išrinkta tarp trijų Lietuvos įmonių, kurių eksportas praėjusiais metais augo sparčiausiai.

Artimiausią penkmetį bendrovė planuoja pradėti naujų biofarmacinių preparatų gamybą. Naujoje gamybos linijoje bus gaminami Europos Sąjungos šalims skirti produktai, o investicijos į naujas technologijas ir produktus bendrovei kainuos apie 13 mln. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.