Kinijoje akcijų vertė smunka

Šanchajaus biržoje akcijų vertė penktadienį sumenko, nes rinkas paveikė naujų pirminių akcijų platinimų (IPO) banga. Investuotojai baiminasi, kad šis procesas gali mažinti rinkų likvidumą. Apie tai praneša BBC.

Investuotojų nuotaikoms turi įtakos nerimas dėl to, ar šalies vyriausybė ir centrinis bankas ketina ir toliau tęsti savo ūkio skatinimo politiką lėtėjant ekonomikos augimui.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Investuotojų nuotaikoms turi įtakos nerimas dėl to, ar šalies vyriausybė ir centrinis bankas ketina ir toliau tęsti savo ūkio skatinimo politiką lėtėjant ekonomikos augimui.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 26, 2015, 10:37 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 8:48 AM

Bendrasis Šanchajaus akcijų indeksas penktadienį krito 2,5 proc. ir pasiekė 4415,25 punkto, nors ankstesnę dieną ir taip jau buvo sumenkęs 4 proc. „Hang Seng“ indeksas krito 1,1 proc. ir pasiekė 26853,04 punkto.

Investuotojų nuotaikoms turi įtakos nerimas dėl to, ar šalies vyriausybė ir centrinis bankas ketina ir toliau tęsti savo ūkio skatinimo politiką lėtėjant ekonomikos augimui.

Prekybos įmonės IG rinkos strategas Bernardas Aw nurodo, kad, žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos, matyti – rinkos „korekcija“ bus tik į naudą; to ir tikėjosi šalies centrinis bankas.

„Greičiausiai ne tokia jau ir bloga mintis dar kartą pasikartoti – Kinijos lyderiai tebemato stiprią kapitalo rinką kaip būtinybę šalies ekonomikoje, o kas dar svarbiau – laukia ir vadinamosios „bulių“ (t. y. augančių kainų laukiančių dalyvių) rinkos įsigalėjimo“, – nurodo jis savo pranešime.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.