Iš Tuniso bus parskraidinti visi Lietuvos turistai

Lietuvos turistai, šiuo metu esantys nuo teroro akto nukentėjusiame Tunise, bus parskraidinti liepos 3 dieną. Turizmo departamentas teigia, kad šiuo metu Tunise yra per 200 lietuvių, šiek tiek mažiau nei pusė jų – Suso kurorte, kuriame penktadienį buvo nušauti 38 žmonės.

Skelbiama, kad tarp turistų didelės panikos nestebima.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Skelbiama, kad tarp turistų didelės panikos nestebima.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT Radijas, LRT.lt

2015-06-29 12:40, atnaujinta 2017-10-28 21:11

Turizmo departamento direktoriaus pavaduotojas Juozas Raguckas sako, kad yra norinčiųjų grįžti anksčiau, tačiau didelės panikos nestebima.

„Pagal mūsų informaciją, šiuo metu ten yra 210 turistų, o kurorte, kur įvyko šis tragiškas teroristinis išpuolis, – apie 80.

Būtent tuo momentu, kai įvyksta išpuolis, paprastai žmones ištinka panika ir jie nesugeba adekvačiai vertinti situacijos.

Be abejo, tokių kreipimųsi į vietinį atstovą buvo. Tačiau, įvertinus realią situaciją, yra priimti sprendimai, kad grįžtamieji skrydžiai bus liepos 3 dieną ir bus parvežti visi turistai“, – teigia Turizmo departamento direktoriaus pavaduotojas J. Raguckas.

Kelionių agentūra „Novaturas“ iki rugsėjo 10 dienos nutraukia suplanuotus skrydžius į Tunisą.

Šios šalies pareigūnai paskelbė, kad stiprina saugumą, į turistines vietoves siųsdami papildomai apie tūkstantį saugumo pajėgų karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.