Mažieji renovacijos čempionai žada neužleisti pozicijų

Per pirmąjį pusmetį daugiabučių modernizacijos tempais tarp mažesnių savivaldybių išsiskyrė Trakai, Molėtai ir Anykščiai. Apie tai, ką naujo atnešė įpusėję metai šiems lyderiams ir kokius lūkesčius jie puoselėja ateinančiam pusmečiui, pasakoja šių miestų atstovai.

Trakų gyventojai į daugiabučių modernizacijos procesą įsitraukia vis aktyviau.<br>V.Balkūno nuotr.
Trakų gyventojai į daugiabučių modernizacijos procesą įsitraukia vis aktyviau.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2015, 9:12 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 10:40 PM

Trakai: gyventojai įsitraukia vis aktyviau

„Praėjusiais metais turėjome daug nesėkmingų bandymų nusipirkti modernizacijos darbus. Šią žiemą pirkimai pagaliau pavyko ir pajudėjome į priekį. Tikimės, kad viskas vyks pagal planą ir rudenį turėsime galutinai įgyvendintus projektus“, – tikisi Lina Daniūnienė, Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) specialistė Vilniaus regionui, kurios priežiūroje – ir Trakų savivaldybė, kur pradėti 27 namų rangos darbai.

„Gyventojai tikrai pasidarė aktyvesni. Todėl net ir modernizacijos procesas trunka kiek ilgiau. Trakuose dirbantys renovacijos specialistai labai atsižvelgia į gyventojų pastabas ir norus, tad visų klausimų aptarimas užtrunka. Gana ilgai buvo tariamasi dėl investicijų planų, dabar išklausomos pastabos apie planuojamus projektavimo darbus. Aktyvūs ir tie gyventojai, kurie nebuvo įtraukti į savivaldybės vykdomą modernizacijos programą. Jie skambina ir klausia, kada turės galimybę atnaujinti savo būstą“, – pasakoja pašnekovė.

Ji neslepia, kad nepaisant gana entuziastingos nuotaikos, aktyvesni pasidarė ir tie gyventojai, kurie pasisako prieš modernizaciją: „Bijančių ir nenorinčių atsinaujinti požiūrio pakeisti nepavyko. Turime situaciją, kai aktyvūs ir už, ir prieš modernizaciją pasisakantys gyventojai. Tačiau bendra tendencija rodo, kad Trakuose ir toliau atsiranda namų, besidominčių atnaujinimo programa“.

Anykščiai: ateitis priklausys nuo kelių aplinkybių

Kaip vieną svarbiausių savo pasiekimų per šį pusmetį, Alytuje modernizaciją administruojančios įmonės vadovas Alvydas Girvinskas taip pat įvardija modernizacijos darbų įsigijimą visiems renovuotis planuojantiems namams. Be to, dauguma rangovų, su kuriais pasirašytos sutartys, jau pradėjo rangos darbus. Šiuo metu jie pradėti 29 namuose. Šiemet darbai buvo baigti 3 daugiabučiuose.

„Administruojame 20 daugiabučių modernizaciją. 14 iš jų jau turi pasirašytas rangos sutartis. Daugelyje daugiabučių, kur jau dirba statybininkai, darbai įpusėjo, kitur – eina į pabaigą. Kadangi praėjo tik pusę metų nuo rangos sutarčių pasirašymo, manau, kad tokie rezultatai – labai neblogi“ – sako A.Girvinskas.

Tarp didžiausių ateinančio pusmečio iššūkių pašnekovas pamini ir naujo modernizacijos programos etapo pradžią, ir finansinių institucijų operatyvumą nagrinėjant prašymus išduoti kreditą: „Sunku pasakyti, ar ateityje išlaikysime tokį tempą. Tai priklauso nuo daugelio dalykų. Pavyzdžiui, mums taip pat labai aktualu, kad gyventojai aktyviau tvarkytųsi su įsiskolinimais, kadangi nuo to labai priklauso finansinių institucijų sprendimas išduoti paskolą“, – neslepia A.Girvinskas.

Molėtai: nusiteikę išlikti čempionais

Molėtų rajono savivaldybėje šiuo metu pradėti rangos darbai 40-yje daugiabučių. Molėtų mieste modernizaciją administruojančios įmonės atstovas patikino, jog situacija su Molėtų atnaujinimo tempu – vis dar unikali: „Manau, jog ateityje procesas tik intensyvės. Bent jau tam visi nusiteikę. Bendra mūsų situacija ir nuotaikos – labai geros.“

www.atnaujinkimebusta.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.