Graikijos pensininkai prie bankų: „Tegul jie eina po velnių!“

Tūkstančiai įpykusių senyvo

Susidariusia sumaištimi piktinosi daugelis pensininkų, laikomų vienais iš labiausiai pažeidžiamų visuomenės narių, smarkiai nukentėjusių dėl didelio ir ilgai užsitęsusio ekonomikos nuosmukio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Susidariusia sumaištimi piktinosi daugelis pensininkų, laikomų vienais iš labiausiai pažeidžiamų visuomenės narių, smarkiai nukentėjusių dėl didelio ir ilgai užsitęsusio ekonomikos nuosmukio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2015, 3:57 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 11:35 AM

„Tegul jie eina po velnių!“ – tūžo vienas pensininkas, laukdamas pinigų eilėje, kai vyriausybė nurodė savaitei uždaryti bankus, kad apsaugotų šalį nuo kapitalo nuotėkio, žlugus deryboms tarp Atėnų ir tarptautinių skolintojų.

Graikijos vyriausybė, uždariusi bankus ir įvedusi griežtas kapitalo kontrolės priemones, kai bankomatuose išseko grynųjų pinigų atsargos, laikinai atidarė beveik tūkstantį bankų skyrių, kad bankų kortelių neturintys pensininkai galėtų atsiimti iki 120 eurų, kurių jiems turėtų užtekti iki savaitės pabaigos.

Dėl šio sprendimo prie bankų visoje šalyje nutįso ilgos eilės. Susidariusia sumaištimi piktinosi daugelis pensininkų, laikomų vienais iš labiausiai pažeidžiamų visuomenės narių, smarkiai nukentėjusių dėl didelio ir ilgai užsitęsusio ekonomikos nuosmukio.

„Išsiėmiau savo pinigus. Žinau, kad to nepakaks, bet galėjau pasiimti tik tiek, todėl taip ir padariau“, – sakė Dyonisia Zafiropoulou, buvusi nacionalinės elektros tinklų bendrovės DEI darbuotoja.

Ji teigė tikinti, kad Graikija sugebės atlaikyti finansų krizę.

„Išgyvenau (nacių) okupaciją, esu patyrusi sunkumų ir manau, kad mes įveiksime šį momentą“, – moteris sakė naujienų agentūrai AFP.

Visą šią savaitę paprasti graikai gali iš kiekvienos debeto arba kredito sąskaitos išsigryninti iki 60 eurų per dieną, tačiau šioje šalyje daugelis vyresnio amžiaus gyventojų banko kortelių neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.