Į bėdą patekusį Neringos merą Vyriausybėje paguodė

Po svarbaus susitikimo Vyriausybėje Neringos meras Darius Jasaitis lengviau atsiduso, tačiau ne ilgam. Antstoliai grasino areštuoti Neringos savivaldybės sąskaitą. Savivaldybės vadovai informuoti, kad jie kartu su Valstybine teritorijų planavimo ir statybų inspekcija turi sumokėti teismo priteistą sumą – 1 milijoną 200 tūkst. eurų.

Visos neringiškių problemos kilo dėl šio nugriauto restorano ant Kuršių marių kranto.<br>A.Kubaičio nuotr.
Visos neringiškių problemos kilo dėl šio nugriauto restorano ant Kuršių marių kranto.<br>A.Kubaičio nuotr.
„Jei griaus ir toliau, laukia visiškas krachas“, – sako Neringos meras D.Jasaitis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
„Jei griaus ir toliau, laukia visiškas krachas“, – sako Neringos meras D.Jasaitis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė

2015-07-01 12:08, atnaujinta 2017-10-28 12:17

Tokia suma įvertinti nuostoliai, kuriuos patyrė žuvų restorano Juodkrantėje savininkai, teisėtai įsigiję pastatą, o paskui teismo priversti jį nugriauti. „Antstoliai negrasina, informavo apie teismo sprendimą. Gavome raštą, kad iki liepos 10 dienos jie iš statybų inspekcijos ir iš mūsų savivaldybės bandys išgauti 1 mln. 200 tūkst. eurų. Visiškai nesvarbu, iš kokios kišenės tai bus sumokėta. Pas ką ras sąskaitoje tuos pinigus, iš tų ir nuims. Jei pas abu bus po 600 tūkst. eurų – padalins po lygiai.

Man atrodo, kad statybos inspekcija nėra savo asignavimų valdytoja ir sąskaitos neturi. Vadinasi, ištuštins Neringos savivaldybės sąskaitą, nors dar kartą pabrėžiu, kad viskas griaunama Vyriausybės nutarimu. Neringos savivaldybė su tuo niekada nesutiko“, – aiškina Neringos meras Darius Jasaitis.

Šitokiomis mintimis meras gyveno iki trečiadienio popietės.

„Turiu laikinai gerų žinių“, – po susitikimo su premjero patarėjais lrytas.lt sakė D.Jasaitis.

Tris mėnesius kurorto valdžia gali būti rami – antstoliai neišieškos turto. Meras sakė, kad Vyriausybės teisininkai kartu su Teisingumo ministerija išsiaiškino, kad buvo pažeistos pinigų išieškojimo procedūros, tad kurortas iki rudens paliekamas ramybėje.

„Ieškinys bus nutrauktas. Tad kurorto darbas vasarą bus įvykdytas, o rudenį arba viskas išsispręs, arba eisime uogų, grybų rinkti“, – juokavo D.Jasaitis.

Pasidžiaugęs Lietuvos teisine sistema, jis pasidalijo viltimi, kad teismo priteistą sumą padengs Vyriausybė iš rezervinių pinigų. 

Trečiadienio pirmą dienos pusę meras teigė, jei Vyriausybė nepriims sprendimo apmokėti tos sumos, neringiškiai liks be pinigų iki spalio mėnesio.

„Tai reiškia, kad nebus pinigų darbuotojų algoms, koncertams, kitiems kultūriniams renginiams, miesto tvarkymui. Reikalaujama suma sudaro daugiau kaip dešimt procentų mūsų metinio biudžeto. Duok dieve, jei blaivus protas nugalės ir viskas baigsis to vieno namo nugriovimu.

Tuomet dar kaip nors išsilaižytume tą žaizdą. Jei griaus ir toliau – laukia visiškas krachas, Graikijos variantas, reiks skelbti referendumą“, – liūdnus ateities scenarijus piešia kurorto vadovas.

Buldozerių laukia dar du namai Juodkrantėje šalia buvusio žuvų restorano, trys namai Preiloje. Pateikti reikalavimai pakoreguoti kai kuriuos pastatus – o tai kainuotų dar brangiau.

„Galėjome sau sėdėti buvusiame žuvų restorane, gerti kavą, grožėtis Kuršių marių vaizdais. O dabar dėl vieno nugriauto namo Neringa pasitiks svečius apsileidusi. Buvo sakoma, kad namo griovimas – viešo intereso gynimas. Apie kokį viešą interesą kalbame? Kas tas viešas interesas – vienas diskutuotinas namas ar chaosas savivaldybėje ir kurorte?, – piktinasi D.Jasaitis. – Tikiuosi, blaivus protas nugalės, vyriausybė padengs mūsų skolas ir daugiau tokių klaidų nebedarys“.

Neringos meras dabar važiuoja į Vilnių, planuoja susitikti su premjeru ir iš jo išgirsti neringiškius ir visus kurorto svečius paguodžiančių žinių.

Jei situacija nepasikeis, už valstybės institucijų klaidas turės mokėti visi Lietuvos gyventojai. Antstoliai surinks ir visas įvažiavimo į Neringą rinkliavas.

„Važiuojate poilsiauti į Neringą, mokate dešimtį eurų vadinamosios įvažiavimo rinkliavos, ir jūsų pinigai iškart nuo mūsų sąskaitos nuimami. Visi Lietuvos gyventojai mokės už tą nugriautą namą“, – aiškina D.Jasaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.