Grūdų augintojai meldžia lietaus – drėgmės katastrofiškai stinga

Grūdų derliui Lietuvoje, kaip ir

Jeigu per artimiausias 8-10 dienų nepaliks, pasekmės grūdų augintojams gali būti labai liūdnos.<br>V.Balkūno nuotr.
Jeigu per artimiausias 8-10 dienų nepaliks, pasekmės grūdų augintojams gali būti labai liūdnos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2015, 8:41 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 6:23 AM

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos pirmininkas Aušrys Macijauskas sako, kad Lietuvoje artimiausios dešimt dienų gali lemti labai daug, nors jau ir dabar sausra yra padariusi nemenkos žalos: „Iki šiol sąlygos buvo normalios, derlius kol kas atrodė neblogai. Tačiau dabar Lietuvoje yra sausra ir labai sunku pasakyti, kiek įtakos ji turės būsimam derliui. Drėgmės trūksta katastrofiškai. Jeigu per artimiausias 8-10 dienų nepaliks, pasekmės gali būti labai liūdnos. Žalos bet kuriuo atveju sausra jau yra padariusi. Ypač kenčia vasariniai javai. Jeigu dar ilgiau nelis, nukentės ir žieminiai kviečiai, rapsai“.

Šių metų gegužę Lietuvos grūdų eksportas buvo 4,8 karto didesnis, o importas – 85,8 proc. mažesnis negu 2014 metais tuo pačiu laikotarpiu. Tai, Grūdų augintojų asociacijos pirmininko manymu, yra vienkartinis ir tendencijos nerodantis reiškinys. „Tai sutapimai, atsitiktinumas. Matyt, taip sutapo, kad didžiosios pasaulinės bendrovės užsimanė pasiimti grūdus iš Lietuvos. Esame labai mažas tarptautinis žaidėjas, tad tokie dalykai labiau priklauso nuo pasaulinių kompanijų, kaip jos susidėlioja logistiką. Tuo metu jiems, matyt, buvo patogiau imti grūdus iš Lietuvos“, – teigė A.Macijauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.