Į darbą biure – su savo kiaule

Jello Worthington II – labai malonus bendradarbis: į darbą vienoje San Francisko technologijų kompanijoje atvyksta asmeniniu transportu ir darbo metu elgiasi labai ramiai, rašo „The Wall Street Journal“ apžvalgininkė Rachelė Feintzeig. Tačiau ši keturių metų papūga kol kas neįsisavino tam tikrų niuansų – tarkime, kaip elgtis vaizdo konferencijos metu.

Paršelio kriuksėjimas pagyvina atmosferą ir pakelia bendradarbių nuotaiką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Paršelio kriuksėjimas pagyvina atmosferą ir pakelia bendradarbių nuotaiką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-03 18:53, atnaujinta 2017-10-28 03:09

„Jis priėjo prie kameros ir tiesiog nusilengvino ant mano kompiuterio, – skundėsi jos šeimininkė Jessica Greenwalt. – Mano komanda pamatė, kaip iš tikrųjų atrodo papūgos išmatos“.

Autorė paaiškina: po to, kai į daugelį biurų buvo leista atsivesti šunis, kur kas egzotiškesnių augintinių savininkai pareikalavo lygybės. Tiesa, kai kurie kolegos tam nepritaria.

Rinkodaros agentūroje „Fingerpaint Inc.“ į darbą ateinantis paršelis, kurio vardas Stunneris, susirinkimų metu mėgsta konferencijų salės kampe kaitintis saulutėje. Kompanijos vadovas Edas Mitzenas sako, kad Stunnerio kriuksėjimas pagyvina atmosferą ir pakelia bendradarbių nuotaiką.

Adamas Parkas į darbą Amazon.com biure atsineša pitoną, kurio vardas Java. Bendradarbių nuomonės išsiskyrė. Vienas programuotojas nuo pitono slepiasi už monitoriaus.

Vieno susirinkimo metu pitonas apsivijo kėdę, todėl teko išnešti ją kartu su gyviu į koridorių, rašo autorė.

2015 metais atliktos apklausos duomenimis, 8 proc. amerikiečių kompanijų leidžia bendradarbiams į darbą atsinešti ar atsivesti savo augintinius.

Žurnalistė pastebi:

„Kadangi startuoliai trokšta atkreipti dėmesį, mielas triušiukas arba paršiukas yra visada pasiruošęs pozuoti „Instagram“. Tai yra nesudėtingas būdas išsiskirti“.

Be to, gyvūnai sutelkia kolektyvą. Autorė praneša: neįvardintoje brokerių kontoroje bendradarbiai kiekvieną savaitę susirinkdavo konsultanto kabinete tam, kad pažiūrėtų, kaip savo piranijas jis maitina gyvomis auksinėmis žuvelėmis.

Virdžinijos universiteto mokslininkė Sandra Barker išsiaiškino, kad šunų buvimas biure mažina bendradarbių stresą ir didina pasitenkinimą darbu. Jos nuomone, egzotiškų gyvūnų sukeliamas efektas gali būti toks pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.