„EXPO 2015“ pakvipo medumi

Iš Lietuvos paviljono Milane jau daugiau nei du mėnesius sklinda skanūs ir viliojantys kvapai. Šį kartą pasaulinės parodos „EXPO 2015“ lankytojams siūloma paragauti lietuviško medaus.

Nuo pat gegužės 1-osios kiekvieną savaitę Lietuvos paviljone degustuojami vis nauji patiekalai iš lietuviškos virtuvės: pieno ir mėsos produktai, sultys, saldumynai, alkoholiniai gėrimai ir kt.<br>lrytas.lt nuotr.
Nuo pat gegužės 1-osios kiekvieną savaitę Lietuvos paviljone degustuojami vis nauji patiekalai iš lietuviškos virtuvės: pieno ir mėsos produktai, sultys, saldumynai, alkoholiniai gėrimai ir kt.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 10:02 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 3:19 PM

Nuo pat gegužės 1-osios kiekvieną savaitę Lietuvos paviljone degustuojami vis nauji patiekalai iš lietuviškos virtuvės: pieno ir mėsos produktai, sultys, saldumynai, alkoholiniai gėrimai ir kt. Šią savaitę atėjo laikas medui. Medų ir jo gaminius pristato UAB „Apiterapijos centras“.

Bendrovėje dirbantys mokslininkai – farmacininkai įgyvendino išskirtinę idėją gaminti maisto produktus, kurie sveikatina žmogaus organizmą, stiprina imuninę sistemą. Gamyboje visiškai nenaudojamos kvapiosios sintetinės medžiagos ar cheminiai konservantai. Produktų pagrindą sudaro tik natūralūs augalų ekstraktai ir natūralus medus.

Medus yra vienas patraukliausių, skaniausių ir plačiausiai vartojamų maisto produktų. Jis yra saldus, aromatingas, sveikas, natūralus, ilgaamžis, suteikiantis jėgų, energijos, grožio, skatinantis medžiagų apykaitą. Mūsų šalyje medaus kopinėjimo tradicijos kyla iš neolito laikų iki šiol jos neapleidžia savo populiarumo. Lietuvoje galima pamatyti didžiausią galybę medaus rūšių – laukų, gėlių, liepų medus, grikių, pievų, laukinis medus ir t.t. Lietuviškas medus būna įvairiausių konsistencijų ir spalvų – gelsvas, rausvas, baltas, raudonas ir netgi juodas.

Paragavę medaus Lietuvos paviljono lankytojai gali pasigrožėti išskirtiniais keramikos dirbiniais.

Tautodailininkė Regina Mataitienė užsukusiems į Lietuvos paviljoną pristato juodosios keramikos gaminius, o smalsuolius netgi pamoko, kaip juos pagaminti. Lietuvos paviljone netrūksta ir muzikos bei šokių, tautines lietuviškas dainas dainuoja ansamblis „Pynimėlis“.

Jau po savaitės – liepos 15-ąją – pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“ Milane bus minima Lietuvos nacionalinė diena. Parodoje ir Lietuvos paviljone tą dieną laukiama gausaus atlikėjų būrio. Parodos lankytojams koncertuos Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinio orkestras ir Vilniaus mokytojų namų mišrus choras Bel Canto. Nacionalinės dienos išvakarėse viename iš svarbiausių Milano muziejų garsiojoje Sforcų pilyje numatoma atidaryti kilnojamąją Lietuvos Valdovų rūmų ekspoziciją, praturtintą unikaliais eksponatais.

Šis projektas – tai Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijų bendras darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.