Latvijos banko vadovas už tai, kad graikai paliktų euro zoną

Vienintelė išeitis iš Graikijos skolų

„Manau, kad Graikijos tauta referendume elgėsi labai drąsiai, balsuodama pašalino save iš euro zonos“, – interviu Latvijos radijui sakė Ilmaras Rimševičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Manau, kad Graikijos tauta referendume elgėsi labai drąsiai, balsuodama pašalino save iš euro zonos“, – interviu Latvijos radijui sakė Ilmaras Rimševičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 7, 2015, 12:22 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:10 PM

„Manau, kad Graikijos tauta referendume elgėsi labai drąsiai, balsuodama pašalino save iš euro zonos“, – interviu Latvijos radijui sakė Ilmaras Rimševičius.

Pasak jo, Graikijos pasitraukimas tik sustiprintų euro zoną ilgalaikėje perspektyvoje.

„Nesimato, kad kažkas galėtų pakloti 30 mlrd. ar 50 mlrd. eurų šiai situacijai išspręsti. (...). Negali kilti minčių, jog viena šalis gali nuspręsti toliau išlaidauti, numodama ranka į skolų grąžinimą. (...). Nematau alternatyvos lėtam Graikijos pasitraukimui iš euro zonos“, – sakė Latvijos centrinio banko vadovas.

Per sekmadienį vykusį referendumą 61 proc. balsavusių graikų atmetė tarptautinių kreditorių reikalavimus susiveržti diržus, kad Atėnai galėtų gauti daugiau lėšų, galinčių išgelbėti Graikiją nuo nemokumo, pasitraukimo iš euro zonos ir tikėtino ekonominio kracho.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.