Nuomonė: „Buvo naivu priimti Graikiją į euro zoną“

Vokietijos vicekancleris ir

Vokietijos vicekancleris ir šalies ekonomikos ministras Sigmaras Gabrielis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vokietijos vicekancleris ir šalies ekonomikos ministras Sigmaras Gabrielis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 7, 2015, 4:46 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 12:50 PM

„Atsižvelgiant į dabartinę situaciją, buvo gana naivu priimti Graikiją į euro zoną“, – pastebėjo S. Gabrielis. – Tačiau dar blogiau, kad visi labai ilgai tiesiog stebėjo, kaip šalį vis labiau drebina krizė“.

Euro zonos valstybės daugiau neturėtų „užsimerkti, kai kuri nors šalis nesilaiko žaidimo taisyklių Europoje, tokia pagrindinė išvada turėtų būti daroma vertinant dabartinę padėtį Graikijoje“, sakė politikas. Vis dėlto, teigia ministras, „žaidimo taisykles reikia suprasti ne tik kaip finansinius įsipareigojimus, bet ir kaip visuomeninius politinius veiksmus. „Mes neturime teisės užsimerkti ir tuomet, kai Vengrijoje nesilaikoma demokratinių žaidimo taisyklių“, – pareiškė S.Gabrielis.

S.Gabrielio nuomone, dalinis Graikijos skolų nurašymas įmanomas. „Jeigu dabar mes tiesiog atleisime skolas, o Graikija nesiryš jokiems svariems pokyčiams, mes nieko nelaimėsime“, – sakė jis. Tačiau kalbėti apie dalinį nurašymą „galima tik tuomet, kai Graikijos vyriausybė įrodys, kad reformos šalyje vykdomos; priešingu atveju Atėnų skolų našta toliau augs“, aiškino S. Gabrielis.

Ministras paragino europiečius deramai suprasti Graikijos gyventojus. „Neturime teisės krauti atsakomybės gyventojams už kvailystes, kurių pridarė jų vyriausybė“, – pastebėjo jis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.