„Akropolio“ savininkai teismuose mušasi dėl turto

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos teismas patenkino buvusio „Vilniaus prekybos“ dešimtuko nario Mindaugo Marcinkevičiaus atskirąjį skundą, ginčijantį prekybos centrus „Akropolis“ valdančios įmonės „Relvit“ iniciatyva jo turtui pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones – turto už 7,8 mln. eurų areštą, ir nutarė panaikinti turto areštą.

M.Marcinkevičiaus teigimu, visas „Akropolio“ grupės pelnas 2013 m. buvo apie 43 mln. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Marcinkevičiaus teigimu, visas „Akropolio“ grupės pelnas 2013 m. buvo apie 43 mln. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2015, 9:47 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 11:13 AM

Ginčas prasidėjo, kai, M.Marcinkevičiui suabejojus sandorio skaidrumu, teismai laikinai uždraudė „Relvit“ perleisti „Akropolio“ grupės įmonių akcijas UAB „Vilniaus prekyba“.

„Relvit“ Maltos teismui pareikštu ieškiniu prašo atlyginti žalą, kurią ji patyrė dėl neįvykusio „Akropolio“ grupės įmonių perleidimo sandorio. Šią savaitę taip pat paaiškėjo, jog, uždraudus vykdyti šį sandorį, netrukus atsistatydino vienas iš dviejų „Relvit“ valdybos narių. Tokiu atveju įmonė, vadovaujantis jos įstatais, turėdama tik vieną valdybos narį, negalėjo kreiptis į teismą.

M.Marcinkevičiaus pranešime spaudai tikinama, jog „Relvit“ ir UAB „Vilniaus prekyba“ teismams pateiktuose dokumentuose yra nurodę, kad šis sandoris vyko tarp vienos grupės įmonių. Tai reiškia, jog „Akropolių“ pardavimo sandoris neatneštų nei pelno, nei nuostolių, todėl teiginiai apie padaryti žalą yra viso labo spaudimo priemonė. Verslininkui iš piršto laužtas atrodė ir teiginys, jog neperleidus „Akropolių“ į „Vilniaus prekybos“ rankas, „Relvit“ nebegalės vykdyti tolimesnės verslo plėtros ar atsiskaityti su kreditoriais.

„Visas „Akropolio“ grupės pelnas 2013 m. buvo apie 43 mln. eurų. Tuo tarpu „Relvit“ teigia, kad 7,8 mln. eurų palūkanos, kurios susikaups per ateinančius dvejus metus, bendrovei yra nepakeliama našta ir prašo atlyginti tokius tariamus nuostolius“, – teigė M.Marcinkevičius

Tačiau labiausiai verslininką nustebino argumentai, dėl kurių buvo pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės. M.Marcinkevičiaus nuomone, nekyla net menkiausios dvejonės dėl jo galimybių prireikus kompensuoti nuostolius.

Konfliktas tarp M.Marcinkevičiaus ir „Akropolius“ valdančios įmonės Relvit“ kilo, kai M.Marcinkevičius 2015 m. balandžio 15 d. raštu kreipėsi į įmonę, nurodydamas savo abejones dėl sandorio, kuriuo „Akropolius“ valdančios bendrovės būtų perduotos UAB „Vilniaus prekyba“. Įtarimą jam sukėlė galimas „Relvit“ ir „Vilniaus prekybos“ atstovų interesų konfliktas sudarant sandorį, paties sandorio naudingumas įmonei ir jos akcininkams. Jis pranešime akcentavo, kad akcininkams nėra atskleistos esminės sandorio, kurio sudarymui prašoma akcininkų pritarimo, sąlygos ir paprašė pateikti su sandoriu susijusią informaciją. Jos nesulaukęs, M.Marcinkevičius kreipėsi į Maltos teismą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.