Rusija tapo draudžiamų prekių maniake: nusismulkino iki sagų

Rusijos pramonės ir prekybos ministerija siūlo išplėsti importinių lengvosios pramonės prekių (išskyrus pagamintų Baltarusijoje ir Kazachstane), kuriuos draudžiama pirkti organizuojant valstybės ir savivaldybių viešuosius pirkimus, sąrašą.

Rusija ketina atsisakyti importinių siūlų, sagų, smeigtukų ir kitokių prekių.<br>V.Balkūno nuotr.
Rusija ketina atsisakyti importinių siūlų, sagų, smeigtukų ir kitokių prekių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2015, 10:57 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 10:26 AM

Žinyba siūlo į šį sąrašą įtraukti medvilninius ir sintetinius siūlus, verpalus, kilimus, lynus, antklodes, staltieses ir patalynę, sagas, užtrauktukus, kurpalius ir iš plastiko pagamintus batų kulnus, praneša agentūra „RIA Novosti“.

Aiškinamajame rezoliucijos projekto rašte skelbiama, kad tai būtina, „vardan importo pakeitimo proceso skatinimo ir šalies lengvosios pramonės gaminių dalies vidaus rinkoje didinimo.“

Kaip ir anksčiau, draudimas netaikomas viešiesiems pirkimams, kurie susiję su gynyba, o taip pat viešiesiems pirkimams, kuriuose gali dalyvauti kompanijos iš Baltarusijos ir Kazachstano. Draudimas taip pat netaikomas tokiais atvejais, kai vienos ar kitos prekės nėra gaminamos Rusijos Federacijoje (RF), Baltarusijoje ir Kazachstane.

Lengvosios pramonės importinių prekių viešuosius pirkimus RF vyriausybė apribojo dar praėjusių metų rugpjūtį. Buvo uždrausti importiniai audiniai, viršutiniai, apatiniai, darbiniai ir odiniai drabužiai, apavas, gaminiai iš kailio. Apribojimai netaikomi užsakymams, kurie susiję su šalies gynybos viešaisiais pirkimais.

Anksčiau pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas pareiškė apie ketinimus išplėsti uždraustos importinės įrangos sąrašą ir taip palaikyti vietos gamintojus. Į šį sąrašą patenka pramoniniai robotai, kėlimo transportas, virinimo ir galvaninė įranga.

Parengė Eugenija Grižibauskienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.