Pieno produktams atsivėrė kelias į Čilę

Šiai šaliai savo gaminamos produkcijos šiuo metu gali pasiūlyti 10 Lietuvos įmonių: AB „Pieno žvaigždės“ filialai („Mažeikių pieninė“, „Kauno pienas“, „Panevėžio pienas“, „Pasvalio sūrinė“), AB „Žemaitijos pienas“, AB „Vilkyškių pieninė“, AB „Rokiškio sūris“, UAB „Rokiškio pieno gamyba“ ir šios bendrovės filialas Ukmergės pieninė, taip pat UAB „Marijampolės pieno konservai“.

Pieno produktus Lietuva galės eksportuoti į Čilę.
Pieno produktus Lietuva galės eksportuoti į Čilę.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2015, 1:51 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 6:55 AM

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai gegužės pradžioje galutinai suderino sertifikatus su kompetentinga Čilės institucija.

Mūsų gamintojams palankus sprendimas dėl eksporto į Čilę priimtas, išnagrinėjus dokumentus apie maisto saugos ir kokybės užtikrinimą bei valstybinės kontrolės sistemą Lietuvoje. Įsitikinę, kad mūsų šalyje gaminami pieno produktai yra saugūs ir kokybiški, Čilės žemės ūkio ir gyvulininkystės tarnybos atsakingi specialistai suderino eksportui reikalingus dokumentus.

„Čilė – viena didžiausių ir perspektyvių Lotynų Amerikos rinkų, todėl Lietuvos pieno produktų gamintojai jau seniai domėjosi eksporto į šią šalį galimybėmis. Džiugu, kad padėjome atverti dar vieną rinką“, – pranešime spaudai cituojamas VMVT direktoriaus pavaduotojas dr. Vidmantas Paulauskas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.