Kinijos augimas prasilenkė su ekonomistų lūkesčiais

Antrąja pagal dydį pasaulio ekonomika vadinama Kinija ūkio plėtros rodikliu antrąjį šių metų ketvirtį aplenkė analitikų prognozes. Tiesa, naujausia statistika vis dar laikoma silpniausia nuo pat pasaulinės finansų krizės laikų. Šalies ekonomika balandžio-birželio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo 7 proc. Toks pats augimo tempas buvo registruojamas ir per pirmuosius tris šių metų mėnesius, tačiau buvo silpniausias nuo pat 2009-ųjų, kai augimas buvo kritęs iki 6,6 proc. Apie tai praneša BBC.

Ekspertai tikėjosi, kad šalies ūkio augimas smuks žemiau 7 proc. ribos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ekspertai tikėjosi, kad šalies ūkio augimas smuks žemiau 7 proc. ribos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 15, 2015, 10:13 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 4:33 AM

Ekspertai teigia, kad daugiausiai neigiamos įtakos augimui turėjo nekilnojamojo turto rinka ir apdirbamosios pramonės aktyvumas.

Šalies valdžia susilpnėjimui stabdyti ėmėsi įvairių ūkio skatinimo priemonių, o Kinijos centrinis bankas nuo lapkričio jau ketvirtąjį kartą mažina bazines palūkanų normas. Tiesa, analitikai ir toliau ragina imtis daugiau švelninimo priemonių, nors statistika ir yra geresnė nei tikėtasi – tokios nuomonės vyrauja dėl akcijų rinkose susidarančio nepastovumo ir jo keliamo nerimo dėl šalyje prasidedančios finansinės suirutės.

Beje, ekspertai tikėjosi, kad šalies ūkio augimas smuks žemiau 7 proc. ribos ir balandžio-birželio laikotarpiu pasieks vos 6,9 procento.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.