Alytuje vaflius kepė siaubingomis sąlygomis

Vaflius Alytuje kepusi įmonė uždaryta dėl šiurkščių maisto saugos ir higienos pažeidimų. Dėl tos pačios priežasties Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba liepė laikinai sustabdyti ir maisto prekių parduotuvės Rumšiškėse veiklą.

Patalpose tvyrojo blogas kvapas.<br>123rf nuotr.
Patalpose tvyrojo blogas kvapas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-16 16:23, atnaujinta 2017-10-25 21:02

Gamybos patalpos ir dalis inventoriaus – nešvarūs, naudojamos susidėvėjusios plastiko talpyklos. Patalpose dėl nesandaraus kanalizacijos vamzdyno ir atviro nuotėkų trapo jaučiamas pašalinis kvapas, taip pat aptikta skruzdžių. Tokį vaizdą VMVT darbuotojai rado vaflių kepimo įmonės „Albava“ gamybos patalpose.

Be to, nustatyta, kad įmonėje buvo nesilaikoma gamybos technologijos eiliškumo, darbuotojai darbo metu nesilaikė asmens higienos reikalavimų.

Kaišiadorių VMVT specialistai, tirdami iš vartotojo gautą skundą, patikrino Kaišiadorių vartotojų kooperatyvo Rumšiškių parduotuvę. Skunde nurodyti faktai pasitvirtino – parduotuvėje aptikta ir nurodyta nedelsiant sunaikinti 19-kos pavadinimų maisto produktų (12 kg) ir šviežios kiaulienos (30 kg), kurių tinkamumo vartoti terminas jau buvo pasibaigęs arba iš viso nenurodytas.

Dalis greitai gendančių maisto produktų buvo laikomi techniškai netvarkinguose šaldytuvuose, neužtikrinant būtino temperatūros režimo. Patikrinimo metu taip pat išsiaiškinta, kad, pasibaigus tinkamumo vartoti terminui, šviežia atvėsinta kiauliena pardavėjų buvo perpakuojama ir užšaldoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.