Lietuva ketina svarstyti siūlymą įsigyti „airBaltic“ akcijų

Lietuvos Vyriausybė rudenį ketina

Pasiūlymas, kurio esmė – Lietuvai ir Estijai įsigyti įmonės akcijų ir bendrą „airBaltic“ valdymą – yra labai preliminarus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasiūlymas, kurio esmė – Lietuvai ir Estijai įsigyti įmonės akcijų ir bendrą „airBaltic“ valdymą – yra labai preliminarus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2015, 11:12 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 5:45 PM

„Rudenį imsimės svarstyti ir konsultuotis su latviais, ar bus priimtinas toks mechanizmas – jeigu turėtume nekontrolinį akcijų paketą, ar galėtume daryti įtaką skrydžių skaičiui. Tikriausiai tai būtų sutarties dalykas. Užtat mes ir neatmetame to pasiūlytojo varianto. Svarstykime jį, žiūrėkime, skaičiuokime ir tarkimės“, – dienraščiui sakė Rimantas Sinkevičius.

Jis tikino, kad pasiūlymas, kurio esmė – Lietuvai ir Estijai įsigyti įmonės akcijų ir bendrą „airBaltic“ valdymą – yra labai preliminarus.

Dienraščio žiniomis, Lietuvai ir Estijai siūloma įsigyti po 17 proc. oro bendrovės akcijų, kad visos trys Baltijos valstybės valdytų kontrolinį 51 proc. paketą.

R.Sinkevičius neslėpė skeptiškos nuomonės, ar trims Baltijos valstybėms pavyktų lengvai susitarti dėl pakankamo tiesioginių skrydžių iš Vilniaus, Rygos ir Talino skaičiaus:

„Yra abejonių, ar pavyks susitarti ir rasti konsensusą, nes kiekviena šalis, kiekviena sostinė turi savų interesų, savų išskaičiavimų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.