Oro uoste neįgalieji vežiojami ten, kur tik jiems reikia

Maltos ordino pagalbos tarnyba, teikianti pavėžėjimo neįgaliesiems paslaugą „Važiuojam“, pradėjo veikti ir Vilniaus oro uosto teritorijoje, tad ribotos judėsenos asmenims keliauti į užsienį taps dar paprasčiau.

Bendradarbiaudamas su maltiečiais Vilniaus oro uostas suteikia neįgaliesiems galimybę keliauti be papildomų rūpesčių ir nesvarstant, kaip lengvai pasiekti oro uostą ir patį lėktuvą.<br>Organizatorių nuotr.
Bendradarbiaudamas su maltiečiais Vilniaus oro uostas suteikia neįgaliesiems galimybę keliauti be papildomų rūpesčių ir nesvarstant, kaip lengvai pasiekti oro uostą ir patį lėktuvą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:04 AM

Tarnybos automobiliai neįgaliuosius patogiai atveža iki keleivių terminalo, kur įrengti trys pagalbos iškvietimo mygtukai. Ribotos judėsenos asmenys ten gali išsikviesti antžeminio aptarnavimo kompanijos darbuotojus, kurie padės atlikti visas oro uosto procedūras ir palydės iki pat vietos lėktuve.

„Oro uoste siekiame, kad visi mūsų keleiviai jaustųsi kuo geriau. Neįgaliesiems ir ribotos judėsenos asmenims skiriame išskirtinį dėmesį, siekiame, kad jie galėtų patogiai naudotis visa mūsų infrastruktūra. Bendradarbiavimas su maltiečiais kaip tik padės ją gerinti ir suteiks šiems keleiviams galimybę keliauti be papildomų rūpesčių ir nesvarstant, kaip lengvai pasiekti oro uostą ir patį lėktuvą“, – sakė Vilniaus oro uosto vadovas Artūras Stankevičius.

Maltos ordino pagalbos tarnyba neįgaliųjų pavėžėjimo paslaugą „Važiuojam“ pradėjo teikti praėjusiais metais. Speciali transporto priemonė gali priimti iki 4–5 neįgaliųjų su vežimėliais. Šia paslauga gali naudotis ir regos negalią turintys žmonės, o nuo praėjusių metų lapkričio maltiečiai specialiai pritaikytu automobiliu pavėžėti gali ir gulinčius žmones. „Važiuojam“ paslaugos teikiamos iš anksto užsiregistravus.

„Džiaugiamės, kad kartu su Vilniaus oro uostu turėsime galimybę suteikti pavėžėjimo paslaugą žymiai didesniam skaičiui neįgaliųjų. Šioje specializuotoje srityje semiamės patirties iš mūsų kolegų – Vokietijos maltiečių (Malteser Hilfsdienst) organizacijos, kuri daug pasiekė neįgaliųjų transportavimo srityje. Jie turi net apie 2 tūkstančius specialių automobilių, kuriais per metus nuvažiuoja daugiau nei 50 mln. kilometrų. Kartu su Vilniaus oro uostu stengsimės padėti, kad negalia žmogui netaptų didžiule kliūtimi, ardančia jo socialinius ryšius“, – sakė Maltos ordino pagalbos tarnybos Generalinis sekretorius Eitvydas Bingelis.

Vilniaus oro uostas neįgaliesiems suteikia pirmumo teisę registracijoje ir aviacijos saugumo patikroje. Jiems pritaikyta ir oro uosto infrastruktūra – liftai, tualetai. Šiuo metu kuriami specialūs žemėlapiai, padėsiantys neįgaliesiems pasirinkti artimiausią ir patogiausią kelią iki reikiamos oro uosto vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.