Rusams jau užkliuvo olandų gėlės – užrauks jų importą

Rinkos prievaizdams Rusijoje jau užkliuvo ir gėlės. Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ puse lūpų prakalbo apie tai, kad netrukus uždraus gėlių importą iš Olandijos. Priežasčių toli ieškoti nė nereikia, – įtariama, kad jos yra užkrėstos tam tikrais mikroorganizmais, kuriems esant būtina skelbti karantiną.

Norėdami užraukti prekybą su kuria nors valstybe, rusai paprastai ištraukia „teršalų“ kortą. Teigiama, kad iš Olandijos importuojamos gėlės užterštos mikroorganizmais.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Norėdami užraukti prekybą su kuria nors valstybe, rusai paprastai ištraukia „teršalų“ kortą. Teigiama, kad iš Olandijos importuojamos gėlės užterštos mikroorganizmais.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-21 13:06, atnaujinta 2017-10-24 22:18

Tačiau Rusija gėlių atsigabena ne tik iš Olandijos. Šie augalai šalį pasiekia ir iš Kolumbijos, bet neaplenkia tarpinės stotelės Olandijoje.

Pasak agentūros „Interfax“, apie tai, kad gėlių importas iš Olandijos netrukus bus užrauktas, buvo kalbama per antradienį, liepos 21-ąją Maskvoje įvykusį „Rosselchoznadzor“ vadovo Sergejaus Dankverto ir Kolumbijos ambasadoriaus Rusijoje Jaime'o Girono Duarte'o susitikimą.

Anot S.Dankverto, tikimybė, kad šis draudimas netrukus įsigalios, yra gana didelė. O tai gali padaryti neigiamos įtakos Kolumbijos ekonomikai.

S.Dankvertas rekomendavo Kolumbijos atstovams, kad šie paieškotų galimybės tiesioginiam gėlių eksportui į Rusiją – aplenkiant Olandiją.

Iš Kolumbijos rusai importuoja jautieną, žuvį, jūros gėrybes, augalus.

Pernai rugpjūčio 7-ąją paskelbusi embargą Rusija uždraudė jautienos, kiaulienos, paukštienos, vaisių, daržovių, sūrio bei pieno produktų importą ne tik iš ES valstybių, bet ir iš Australijos, JAV, Kanados bei Norvegijos.

Tuo metu buvo skelbiama, kad vien iš olandų Rusija maisto produktų nupirkdavo maždaug už 300 mln. eurų.

Olandijos statistikos duomenimis, bendra į Rusiją eksportuotų prekių suma 2013-aisiais siekė 500 mln. eurų. Daugiausia rusams būdavo parduodama vaisių, daržovių, mėsos ir pieno produktų. Olandija pagal žemės ūkio produktų eksporto apimtis yra antra pasaulyje valstybė. Rusijai tenkanti eksporto dalis sudarė apie 2 procentus.

Parengė Audrė Srėbalienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu