Vladimirui Putinui jau tiksi milžiniškos skolos laikrodis

„Norint suprasti Rusijos finansų būklę, reikia atkreipti dėmesį į tokias vietаs, kaip Čiukotka – teritorija, kurią nuo Aliaskos skiria siauras sąsiauris“, – rašo „Bloomberg“.

„Vladimirui Putinui „tiksi laikrodis“, reikalaudamas sumažinti įtampą susidarius tokiai padėčiai, kurią jis išprovokavo 2012 metais savo įsakais dėl socialinės apsaugos išlaidų didinimo“, – teigiama straipsnyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Vladimirui Putinui „tiksi laikrodis“, reikalaudamas sumažinti įtampą susidarius tokiai padėčiai, kurią jis išprovokavo 2012 metais savo įsakais dėl socialinės apsaugos išlaidų didinimo“, – teigiama straipsnyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2015, 5:35 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 8:21 PM

Vietinė valdžia įlindo į skolas, prilygstančias 144 procentams jos gaunamų pajamų, – pačias didžiausias Rusijoje, kaip teigia reitingų agentūra „Standard&Poor's“. Regionai nuo Belgorodo iki trijų Šiaurės Kaukazo respublikų taip pat kelia nerimą su savo skolos koeficientu, viršijančiu 100 procentų, pabrėžia straipsnio autoriai Anna Andrianova ir Vladimiras Kuznecovas.

„Vladimirui Putinui „tiksi laikrodis“, reikalaudamas sumažinti įtampą susidarius tokiai padėčiai, kurią jis išprovokavo 2012 metais savo įsakais dėl socialinės apsaugos išlaidų didinimo, – teigiama straipsnyje. – Jie prisidėjo prie daugiau kaip 80 Rusijos regionų skolos naštos padvigubėjimo – iki 2,4 trln. rublių (42 mlrd. dolerių) per pastaruosius penkerius metus.

Jų finansams tenkantis spaudimas po dvejų trejų metų taps kritinis, ir didėja tikimybė, kad prireiks skubios finansinės pagalbos iš federalinio biudžeto, kuris „S&P“ duomenimis jau dabar yra deficitinis (biudžeto išlaidos didesnės negu įplaukos – Red.) – pirmą kartą nuo 2010 metų“, – rašo leidinys.

„Didelio regiono nemokumas gali užblokuoti patekimą į rinką pačiai Finansų ministerijai“, – pabrėžė „S&P“ Maskvos padalinio direktoriaus pavaduotojas Karenas Vartapetovas.

„Grėsmės savivaldybių finansams didėja kaip sniego gniužulas – sankcijos dėl Ukrainos apriboja galimybes patekti į kapitalo rinkas, versdamos vietinės valdžios institucijas finansuoti išlaidas socialinėms reikmėms imant iš bankų kur kas brangiau atsieinančias paskolas“, – teigiama straipsnyje.

„Maskva nori palengvinti krizę, padėdama regionams pakeisti skolinius įsipareigojimus ir komercines paskolas subsidijuojamomis paskolomis iš federalinio biudžeto, kurių metinė palūkanų norma – 0,1 proc.“, – rašo straipsnio autoriai.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.