Palanga nebesuskaičiuoja mašinų

Po šiemet baigtos Vydmantų viaduko rekonstrukcijos ir nutiesus aplinkkelį įvažiavimo į Palangą kelyje dingo ten buvęs eismo intensyvumo skaitiklis, todėl kurortas nebežino, kiek sulaukia poilsiautojų.

Palangoje vis didėja eismas.
Palangoje vis didėja eismas.
Automobilių srautas Vyriausybei padėjo apsispręsti dėl aplinkkelio tiesimo.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Automobilių srautas Vyriausybei padėjo apsispręsti dėl aplinkkelio tiesimo.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Palangoje vis didėja eismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palangoje vis didėja eismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Jul 22, 2015, 4:41 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 3:37 PM

Kelyje Šiauliai–Palanga į didžiausią Lietuvos pajūrio kurortą įvažiuojančios transporto priemonės buvo skaičiuojamos nuo 2008 metų.

Iš pradžių kelio dangoje paklotus skaitiklio daviklius kertantys automobiliai buvo skaičiuojami tam tikromis savaitės dienomis ir tuomet būdavo apskaičiuojamas dienos vidurkis.

Užpernai nuo birželio į Palangą vykstantis transporto srautas buvo skaičiuojamas nuolat.

Gaunama informacija buvo svarbi Palangos savivaldybei, kuri tik šiuo vieninteliu būdu galėjo objektyviai įvertinti, kiek poilsiautojų apsilanko kurorte.

Šiemet pavasarį baigiant viaduko rekonstrukciją buvo atnaujinama ir įvažiavimo į Palangą kelio danga. Seno asfalto sluoksnį nuskutę „Kauno tiltų“ darbininkai išardė ir Kelių transporto tyrimo institutui priklausiusio eismo intensyvumo skaitiklio daviklius.

Instituto Intelektinių transporto sistemų grupės vadovui Andriui Kairiui Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovai pažadėjo, kad šioje vietoje bus įrengtas modernesnis skaitiklis su duomenų perdavimu internetu ir vaizdo kameromis.

Vasara jau perkopė į antrą pusę, o institutas apie į Palangą važiuojančias transporto priemones jokios informacijos negauna.

Paaiškėjo, kad įvažiavimo į Palangą kelyje naujas eismo intensyvumo skaitiklis dar nėra įrengtas ir neaišku, kada jis gali atsirasti.

Vykdant Kelių direkcijos užsakymu įgyvendinamą eismo valdymo sistemos plėtros projektą, inžinerinių technologijų įmonė „Fima“ šalies keliuose yra įsipareigojusi įrengti 100 modernių transporto priemonių srauto skaitiklių su vaizdo kameromis.

Jų duomenys bus tiesiogiai perduodami į interneto puslapį, o visuomenė galėtų sužinoti apie transporto srauto intensyvumą, eismo spūstis ir pasirinkti kitą maršrutą.

Tačiau tam prie skaitiklių reikia atvesti interneto ryšį ir elektrą. Gal todėl šiemet numatomų įrengti skaitiklių sąraše kelio Šiauliai–Palanga ruožo prieš įvažiavimą į kurortą nėra.

„Skaitiklis ten atsiras, tik neaišku, kada“, – sakė A.Kairys.

Jis mano, kad kol bus pasiruošta modernios įrangos įdiegimui, šioje vietoje buvo galima sugrąžinti senąjį skaitiklį, tai būtų atsiėję vos kelis tūkstančius eurų.

Eismas sumažėjo beveik perpus

Transporto priemonių srautas skaičiuojamas nuo gegužės atidarytame Palangos aplinkkelyje, kuriuo mašinos rieda Šventosios link ir į Latviją.

Ten esančio skaitiklio duomenimis, per karštąjį savaitgalį nuo liepos 4 iki 6 dienos šiuo keliu Šventosios link važiavo apie 15,5 tūkst. automobilių.

Kiek mašinų nuo viaduko važiavo tiesiai į Palangą, nėra žinoma, tačiau praėjusiais metais, tuomet, kai aplinkkelis dar nebuvo nutiestas, tomis pačiomis dienomis į kurortą įvažiavo net 38,6 tūkst. transporto priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.