Ukrainai pavyko išvengti techninio nemokumo

Penktadienį Ukrainos finansų ministro pavaduotojas Artemas Ševalevas pranešė, kad šalis išmokėjo dar vieną 120 mln. JAV dolerių įmoką už euroobligacijas.

Ukrainai šįkart pasisekė – pavyko išvengti techninio nemokumo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainai šįkart pasisekė – pavyko išvengti techninio nemokumo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-07-24 14:40, atnaujinta 2017-10-24 06:21

Penktadienį baigiasi galutinis terminas, iki kurio Ukraina turėjo grąžinti įmokas euroobligacijų savininkams. Iki pat paskutinės akimirkos nebuvo aišku, ar finansiniai įsipareigojimai bus įvykdyti. Kijevas ne kartą kalbėjo apie ketinimus atlikti skolos privatiems kreditoriams restruktūrizaciją. Savo ruožtu, šie Kijevą įspėjo, kad „bet koks mokėjimo delsimas bus traktuojamas kaip nemokumas ir sukels grėsmę Ukrainos atkūrimui“.

Kijevas siekia įtikinti savo privačius kreditorius iš užsienio restruktūrizuoti 23 mlrd. JAV dolerių skolos dalį. Dar praėjusią savaitę šalies Finansų ministerijos atstovas nurodė, kad Ukraina ir specialusis kreditorių komitetas šiuo klausimu „pasiekė pažangą“ Vašingtone liepos 15 d. vykusių tiesioginių derybų metu.

„Šalys susitarė visą savo dėmesį skirti nesutarimų dėl skirtingų pozicijų sprendimui“, – teigiama Finansų ministerijos pranešime ir nurodoma, kad šią savaitę turi būti surengti papildomi susitikimai. Jų metu norima „kaip galima greičiau galutinai suderinti Ukrainos skolų tvarkymo operacijos sąlygas“.

Anot Ukrainos finansų ministrės Natalijos Jaresko, dabar derybų formatas keičiasi – susitikimai virsta „telefoniniais pokalbiais“.

Tarptautinio valiutos fondo direktorių valdyba ketina liepos 31 d. surengti susitikimą, kurio metu bus aptariama Ukrainoje susidariusi situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.