Jautienos eksporto taikinyje – ir Iranas

Jautiena – patraukli prekė ne tik Vakarų Europoje, bet ir Artimuosiuose Rytuose. Neatsitiktinai kone vis šia savaitę Lietuvoje viešėjusi Irano delegacija vertino tai, kaip Lietuvoje atliekama valstybinė maisto ir veterinarijos kontrolė. Vienas pagrindinių šio vizito tikslų – aptarti jautienos ir avienos eksporto į šią šalį galimybes.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2015, 10:28 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 3:41 AM

Irano inspektoriai buvo supažindinti su mūsų šalyje vykdomos valstybinės maisto ir veterinarijos kontrolės sistema. Vizito metu delegacija apsilankė trijose skerdyklose, norinčiose eksportuoti savo produkciją į šią šalį, bei keliuose galvijų ūkiuose. Juose svečiai žvalgėsi norėdami susipažinti su ūkinių gyvūnų laikymo sąlygomis bei jų šėrimu.

Po šio vizito, įvertinus visą Lietuvos pateiktą informaciją, turės būti parengta ir specialiai Irano kompetentingos institucijos sudarytai komisijai patvirtinti pateikta audito ataskaita. Vėliau bus suderinti veterinarijos sertifikatai, su kuriais būtų eksportuojama lietuviška produkcija.

„Kontaktai su Irano veterinarijos organizacija buvo užmegzti pernai gegužę, o nuo šių metų sausio įsigaliojus Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimams, atsivėrė realios galimybės prekiauti mėsa ir jos produktais su šia valstybe. Preliminarūs patikrinimo rezultatai teigiami, todėl tikimės, kad derybų procesas iki realaus produkcijos eksporto neužtruks“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.